Nieuws/Sport
149205
Sport

Keane schaamt zich voor Manchester United

Roy Keane

Roy Keane

Roy Keane heeft in Engelse media keihard uitgehaald naar Manchester United en Liverpool.

Roy Keane

Roy Keane

De voormalig middenvelder van The Mancunians vindt het belachelijk dat beide clubs tevreden zijn met een plek in de top vier van de Engelse competitie. De vierde plek geeft aan het einde van het seizoen op een plek in de voorronde van de Champions League.

"Als ik zie dat clubs als Manchester United en Liverpool de vierde plaats vieren, krimp ik in elkaar, echt waar. Ik kan het niet aanzien", laat de 45-jarige Keane weten. "Denk je dat Real Madrid en Barcelona blij zouden zijn met de vierde plek? Kom op, zeg. Het gaat om prijzen pakken."

Keane, die in de jaren negentig veel successen vierde met United, kan er niet over uit. "Mensen praten over de top vier en de financiële voordelen die de plek met zich meebrengt. Dat is mooi voor clubs als Leicester City. Maar clubs als Manchester United, Chelsea en Arsenal die de vierde plek vieren. Ik schaam mij daarvoor"

Liverpool en Manchester United staan op dit moment respectievelijk derde en vierde in de Premier League. Beide clubs zijn ver verwijderd van nummer twee Tottenham Hotspur, dat weer vier punten minder heeft dan koploper Chelsea.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Premier League.