Sport/Voetbal
1492507823
Voetbal

Neymar ontbreekt tegen Zwitserland

Neymar grijpt naar zijn enkel.

Neymar grijpt naar zijn enkel.

Brazilië won donderdag met 2-0 van Servië en toch zijn er zorgen bij de vijfvoudig wereldkampioen.

Neymar grijpt naar zijn enkel.

Neymar grijpt naar zijn enkel.

De sterspeler van de ’Goddelijke Kanaries’ zocht na afloop strompelend en met een dikke enkel de kleedkamer op. Hij moet het duel van maandag tegen Zwitserland aan zich voorbij laten gaan. Vooralsnog is onduidelijk wanneer Neymar wel weer inzetbaar is.

De zorgen over de blessure van Neymar waren na afloop van het duel met Servië groot, al bleef bondscoach Tite rustig. Hij is ervan overtuigd dat Neymar dit WK nog in actie komt. Danilo liep een blessure op aan zijn been.

Negen keer naar de grond

Neymar, die in clubverband uitkomt voor Paris Saint-Germain, werd na 79 minuten naar de kant gehaald door bondscoach Tite vanwege een ’ei’ op zijn enkel. In totaal werd hij negen keer naar de grond gehaald door een Serviër.

Op de bank werd de aanvaller direct behandeld aan zijn blessure. Hij leek op dat moment weinig vertrouwen te hebben in een snel herstel, getuige het feit dat hij zijn hoofd in zijn shirt verschool om zijn tranen niet aan de wereld te hoeven tonen.

Neymar zit treurend op de bank.

Neymar zit treurend op de bank.

Richarlison

Doelpuntermaker Richarlison sprak van „een jongensdroom” na zijn twee treffers tegen Servië. Zijn tweede treffer in de 73e minuut, uit een halve omhaal, was van grote schoonheid. „Dit is waanzinnig.”

Volgens de 25-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur was het nog lang spannend of hij op het WK in Qatar zou kunnen spelen. „Het harde vechten is het waard geweest. We speelden een goede wedstrijd, vooral in de tweede helft. Toen de tegenstander moe werd, konden we daar van profiteren.”

Ook zijn teamgenoot Casemiro was lovend. „Richarlison is een superspeler. We wisten al dat hij in het strafschopgebied een superspits is.”

Titelfavoriet

De Servische bondscoach Dragan Stojkovic was ook zeer te spreken over de tegenstander en ziet het Zuid-Amerikaanse land als de grootste kanshebber. „Brazilië is het topteam van dit WK, daar is geen twijfel over mogelijk”, aldus de 57-jarige trainer. Volgens Stojkovic kon zijn ploeg zich vanwege blessureleed niet goed meten met de Zuid-Amerikanen. „Met Filip Kostic, Stefan Mitrovic en Dusan Vlahovic zijn drie belangrijke spelers geblesseerd of niet fit. Dat is te veel voor ons. We zijn niet Brazilië, we zijn een klein land.”