Sport

Ervaren assistenten voor J-P de Jong

Door Van onze Telesportredactie

Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong (rechts)

Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong (rechts)

ANP Pro Shots

Jean-Paul de Jong, de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht tekent een contract tot 2019, en krijgt twee ervaren assistenten naast zich.

Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong (rechts)

Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong (rechts)

ANP Pro Shots

Luc Nijholt en Marinus Dijkhuizen zijn door de club uit de Domstad aangetrokken om de opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag terzijde te staan. Beiden hebben een verleden als speler bij FC Utrecht en een ruime ervaring in het trainersvak. Rick Kruys completeert het nieuwe trainerskwartet, dat donderdag voor het eerst voor de groep zal staan, als FC Utrecht aftrapt voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

In de nieuwe opzet is geen plaats meer voor assistent-trainer Hans van de Haar, die nog een contract had voor anderhalf jaar. De Jong (47), die veertien seizoenen als speler actief was in de hoofdmacht van FC Utrecht, heeft tot medio 2019 getekend als hoofdtrainer. De Jong was de afgelopen 2,5 jaar assistent van Ten Hag en kende daarvoor twee succesrijke seizoenen bij FC Eindhoven in de Jupiler League.

"Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden. Hierbij heeft hij het vertrouwen en de steun gekregen van de club en grootaandeelhouder Frans van Seumeren”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. "Sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht is Jean-Paul onderdeel geweest van een zeer succesvol team, dat in 2017 diverse clubrecords uit de boeken speelde. Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken.”

Jean-Paul de Jong is verguld met de kans die hem wordt geboden. "Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld. Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers.” Nijholt (56) was als speler behalve voor FC Utrecht ook actief voor FC Haarlem, AZ, Old Boys Basel, Motherwell FC, Swindon Town en FC Volendam.

De vader van NAC Breda-speler Gianluca Nijholt was hoofdtrainer van onder andere Stormvogels Telstar en werkte als assistent samen met Co Adriaanse bij onder andere Red Bull Salzburg.  Dijkhuizen (45) voetbalde behalve voor FC Utrecht ook voor Excelsior, SC Cambuur, Dunfermline, FC Emmen en TOP Oss. Als trainer was hij actief voor Excelsior, Brentford FC, NAC en recent Cambuur, waar hij eerder dit seizoen werd ontslagen. Kruys (32), reeds parttime assistent-trainer van FC Utrecht, wordt per direct fulltime betrokken bij het eerste elftal. Stefan Postma blijft keeperstrainer van de selectie.

 

Lees meer over