Sport/Darts
1493463002
Darts

Van Gerwen raakt titel in Gibraltar kwijt

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Na enkele weken van rust keerde Michael van Gerwen bij de Gibraltar Darts Trophy weer terug aan de oche. De titelverdediger slaagde er echter niet in zijn titel te prolongeren.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen maakte het in zijn eerste partij direct spannend. De 6-3 overwinning op José de Sousa gaf een vertekend beeld. Van Gerwen keek tegen een 1-3 achterstand aan en zag zijn opponent De Sousa een pijl missen om zelfs een gat van drie legs verschil te slaan. Mighty Mike ontsnapte en stelde daarna direct orde op zaken. Met vijf opeenvolgende legs sleepte de wereldkampioen darts de zege alsnog uit het vuur. Van Gerwen noteerde uiteindelijk een uitstekend gemiddelde van 103,51.

Goed mis

In de achtste finale ging het zondagmiddag echter goed mis voor de Nederlander. Van Gerwen werd in zijn eerste, openingsleg gebroken en die schade kon hij niet meer repareren. Sterker nog, na vijf legs keek de Brabander tegen een 5-0 achterstand aan.

Tegen de verrassende halve finalist van het afgelopen WK kwam Van Gerwen terug in de wedstrijd door drie legs op rij te winnen, maar verder liet Aspinall het niet komen: 6-3. Jermaine Wattimena was naast Van Gerwen de enige andere Nederlander bij de laatste zestien, maar ook hij kwam niet verder. Dave Chisnall was met 6-4 te sterk.

Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan en Wessel Nijman sneuvelden in de tweede ronde.