Sport

'Deze kans kon ik niet laten liggen'

Druk motiveert NEC-trainer Lijnders

Door Van onze speciale verslaggever

Pepijn Lijnders: „Deze kans kon ik niet laten liggen.”

Pepijn Lijnders: „Deze kans kon ik niet laten liggen.”

Hollandse Hoogte

Pepijn Lijnders (34) had vorig jaar al de kans om zijn grote droom waar te maken: hoofdtrainer worden. Hij sloeg een aanbieding van Go Ahead Eagles af. Negen maanden later heeft de Limburger alsnog besloten Liverpool te verlaten om hoofdcoach te worden bij NEC, waar hij een contract tot de zomer van 2019 heeft getekend.

Pepijn Lijnders: „Deze kans kon ik niet laten liggen.”

Pepijn Lijnders: „Deze kans kon ik niet laten liggen.”

Hollandse Hoogte

"Deze kans kon ik niet laten liggen. De druk om kampioen te worden met deze club motiveert mij enorm. De eigenaar van Liverpool en Jürgen Klopp gaven na een goed gesprek aan dat ze mij deze baan niet wilden ontnemen”, aldus Lijnders.

Lees ook op telesport.nl: NEC rolt rode loper uit voor Klopp

NEC gaat zich in het Spaanse  Estepona voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

NEC gaat zich in het Spaanse Estepona voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Hollandse Hoogte

"Ik stap midden in het seizoen over naar een andere club. Mensen zullen zeggen dat het vreemd is, maar een goede timing om bij een club als Liverpool te vertrekken is er nooit. Na meer dan tien jaar in het buitenland te hebben gewerkt ben ik ook blij om weer in mijn geboortedorp Broekhuizen te gaan wonen”, aldus Lijnders.

Go Ahead Eagles

"Er was afgelopen zomer al interesse van meerdere clubs, waaronder de Eagles. Dat was echter een heel ander verhaal dan NEC en ik wilde toen ook loyaal blijven aan Jürgen.”

Lijnders begon op 20-jarige leeftijd zijn carrière als jeugdtrainer bij PSV alvorens hij in 2007 overstapte naar FC Porto, waar hij zowel met de jeugd als het eerste elftal werkte. In de zomer van 2014 verkaste hij naar Liverpool. Daar was hij in eerste instantie coach van de Onder 16, maar na een jaar werd hij al toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal door Klopps voorganger Brendan Rogers.

Lees meer over