Sport/Autosport
1495729608
Autosport

’Mijn leven heeft tot op dit moment geen zin gehad’

Hamilton zaait onrust met onheilspellend bericht

Lewis Hamilton: „Het stemt me triest als ik denk waar het heengaat met onze wereld.”

Lewis Hamilton: „Het stemt me triest als ik denk waar het heengaat met onze wereld.”

Lewis Hamilton heeft dinsdag voor de nodige onrust onder zijn fans gezorgd. De Formule 1-coureur deelde via Instagram een enigszins onheilspellend bericht waarin hij stelde dat zijn leven ’tot op heden geen zin heeft gehad’. Zijn volgers vreesden dat de Britse Mercedes-rijder het allemaal even niet meer zag zitten. Uiteindelijk bleek het te gaan om een klaagzang over de huidige gang van zaken in de wereld.

Lewis Hamilton: „Het stemt me triest als ik denk waar het heengaat met onze wereld.”

Lewis Hamilton: „Het stemt me triest als ik denk waar het heengaat met onze wereld.”

Hamilton is zeer begaan met het milieu en probeert waar hij kan zijn steentje bij te dragen, maar plots kreeg hij schijnbaar het gevoel dat al zijn inspanningen tot dusver voor niets waren geweest.

„Het stemt me triest als ik denk aan waar het heengaat met onze wereld. Het uitsterven van ons ras wordt meer en meer waarschijnlijk naarmate we te veel grondstoffen gebruiken. Het doet me pijn om te zien dat zoveel mensen, zelfs goede vrienden, de problemen op aarde negeren. Ik wil dat mijn leven zin heeft en eerlijk gezegd heeft het tot op dit moment geen zin gehad. Eerlijk, ik zou nu liefst alles laten vallen. Mezelf helemaal uitzetten. Waarom zou ik me druk maken om alle rotzooi op de wereld, als niemand anders het boeit. Ik ga me nu afzonderen en bezinnen. Degene die zich bekommeren om de wereld, bedankt. ” Later verwijderde hij zijn bericht.

Hamilton opende dit jaar in Londen een restaurant waar alleen gerechten gemaakt van planten worden geserveerd en verkocht bovendien zijn privéjet om zelf groener te leven. Via video’s op Instagram probeert hij zijn volgers al jaren bewust te laten worden van de diverse milieuproblemen in de wereld. Zo deelde hij al filmpjes over de plastic soep in oceanen en de jacht op dolfijnen in Japan.

In de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 gaat het Hamilton momenteel voor de wind. Dankzij negen overwinningen gaat hij florissant aan de leiding. Zijn voorsprong op teamgenoot Valtteri Bottas, die afgelopen weekeinde de Grand Prix van Japan won, bedraagt 64 punten. Er staan nog vier races op het programma. Tijdens de aankomende race in Mexico kan Hamilton voor de zesde keer kampioen worden. Michael Schumacher is recordhouder met zeven titels.