1496009
Sport

El Hamdaoui traint mee met Jong FC Twente

Verbeek niet blij met trainingskamp: 'Lichaam schrikt er van'

FC Twente-coach Gertjan Verbeek.

FC Twente-coach Gertjan Verbeek.

Mounir El Hamdaoui traint de komende dagen mee met Jong FC Twente.

FC Twente-coach Gertjan Verbeek.

FC Twente-coach Gertjan Verbeek.

De voormalig aanvaller van onder meer AZ en Ajax is inmiddels 33 en na zijn trainingsperiode bij de ploeg van Dennis Demmers wordt bekeken of er bekeken of er een toekomst is voor El Hamdaoui in Enschede.

De A-selectie van trainer Gertjan Verbeek reist deze woensdag af naar Spanje, waar het tot en met 8 januari verblijft. De tussentijds aangestelde oefenmeester was niet heel erg blij met het uitstapje naar Zuid-Europa. "Van de zes dagen zijn er twee reisdagen, waarop we niet al te veel arbeid kunnen verrichten", zegt Verbeek tegenover Tubantia.

Pot voor versterkingen

"Zo'n trip kost al snel 40.000 euro en dat geld kun je ook in de pot voor eventuele versterkingen stoppen. En recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een winters kamp in warme oorden de kans op blessures vergroot. Het is in Spanje vijftien tot twintig graden, de velden liggen er daar heel anders bij. Het lichaam schrikt daarvan", aldus de coach, die met zijn ploeg twee oefenduels in Spanje afwerkt.

Middenvelder Haris Vuckic gaat met de tukkers mee naar Spanje. De 25-jarige Sloveen heeft een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft gemist, maar is inmiddels fit genoeg om het trainingskamp mee te kunnen maken. Stefan Thesker is niet meegegaan. De verdediger mist het trainingskamp van zijn club wegens een voetblessure.