Sport

Coach ziet Reading 'niet beter worden van supporters'

Stam: 'Waarom viel Leicester ook zo ver terug?'

Door Van onze Telesportredactie

Reading FC-trainer Jaap Stam (r).

Reading FC-trainer Jaap Stam (r).

REUTERS

Het Reading van Jaap Stam presteert op het moment zeer mager ten opzichte van vorig seizoen.

Reading FC-trainer Jaap Stam (r).

Reading FC-trainer Jaap Stam (r).

REUTERS

Dinsdagavond ging het opnieuw fout en verloor Reading FC met 2-0 van degradatiekandidaat Birmingham City. Stam staat met zijn club op de achttiende plek in de Championship, waar de ploeg het afgelopen jaargang nog tot de finale van de play-offs om promotie schopte. Slechts een verloren strafschoppenserie stond een plek in de Premier League in de weg.

Vrijwel hetzelfde elftal begon vol goede moed aan het reguliere seizoen, maar het wil tot dusver niet lukken. "Het is een ander seizoen. Waarom won Leicester City de Premier League en eindigden ze het seizoen daarna opeens weer bijna onderaan? Soms werkt een team hard, maar is het een seizoen later niet zoals het eerst was", zei de Nederlandse trainer tegen het Engelse Getreading. 

'Makkelijker tegen een topteam'

"We zitten in een lastige positie. We moeten nog veel wedstrijden spelen, maar willen heel voorzichtig zijn. Soms is het makkelijker om tegen een topteam te spelen dan tegen een team dat onderaan staat", ging de voormalig verdediger verder. "Ik zeg niet dat er slechte teams in de competitie zitten, maar je kunt in een bepaalde positie terechtkomen en het kan dan moeilijk zijn om daar weer weg te komen." Dat de fans een heel ander Reading zien, is wel duidelijk. "Je moet de fans vragen wat ze verwachten, want ik weet het niet. Ze hebben het recht om te reageren hoe ze willen. Al maakt dat ons niet beter", sloot de 45-jarige coach af.

Lees meer over