Nieuws/Sport
149715
Sport

Totti (40) vindt het na 25 jaar welletjes

Francesco Totti.

Francesco Totti.

Francesco Totti beëindigt zijn voetballoopbaan. Na 25 seizoenen AS Roma houdt hij het voor gezien.

Francesco Totti.

Francesco Totti.

De veertigjarige aanvaller neemt afscheid in de thuiswedstrijd tegen Genoa op zondag 28 mei. De nieuwe technisch directeur van AS Roma, de Spanjaard Monchi, meldde dat woensdag.

Totti maakte in 1993 zijn debuut voor de Giallorossi in de serie A, thuis tegen Brescia (2-0). Het clubicoon kwam in 616 wedstrijden tot 250 competitietreffers, het grootste aantal dat een speler in Italië voor één club maakte. In 2001 pakte Totti de landstitel met de Romeinse club, twee keer veroverde hij de beker.

"Ik heb altijd mijn loopbaan willen beëindigen in het shirt van AS Roma, het enige tenue dat ik heb gedragen als profvoetballer'', zei Totti aan het begin van dit seizoen, toen hij voor een jaar bijtekende.

Momenteel staat AS Roma, waar Kevin Strootman een vaste plek op het middenveld heeft, op ruime achterstand van koploper Juventus op de tweede plaats in de Italiaanse competitie. Totti heeft een abonnement op die positie: AS Roma eindigde sinds het debuut van de geboren Romein acht keer op die plek.

Totti sloot al in 2006 zijn interlandloopbaan af. Met Italië won hij het WK in Duitsland. Totti's laatste wedstrijd voor de Azzurri was de na strafschoppen gewonnen finale tegen Frankrijk, waarin de spits na een uur spelen werd gewisseld.

Francesco Totti is immens populair bij de aanhang van AS Roma.

Francesco Totti is immens populair bij de aanhang van AS Roma.