Sport/Voetbal
1498209982
Voetbal

Stam: ’Porto zo moeilijk mogelijk maken’

Jaap Stam

Jaap Stam

ROTTERDAM - FC Porto begint de groepswedstrijd tegen Feyenoord in de Europa League donderdag als favoriet. Dat vindt Jaap Stam, de trainer van de Rotterdammers.

Jaap Stam

Jaap Stam

„We hebben Porto uitvoerig bekeken. Het is een hele sterke ploeg en de favoriet voor morgen, zeker gezien hun prestaties de laatste maanden. Maar wij willen ons eigen spel spelen en het hun zo moeilijk mogelijk maken”, zei Stam woensdag.

Feyenoord kan waarschijnlijk nog niet beschikken over Nicolai Jørgensen. De Deense spits deed wel mee aan de training, maar heeft nog last van zijn ribben. „We overleggen later vandaag over zijn inzetbaarheid morgen”, zei Stam.

Ook de inzetbaarheid van Orkun Kökcü is onzeker. De middenvelder heeft lichte griep. Kökcü was zondag tegen FC Twente (5-1) nog wel basisspeler.

Leroy Fer keerde tegen de Enschedeërs na een lichte blessure terug in het basisteam en speelde een belangrijke rol. „Persoonlijk moest ik eerst honderd procent fit worden. Dat ben ik nu. Voor mij is het nu een goed moment om vooral binnen het veld die leidersrol op me te nemen”, zei de 29-jarige middenvelder, die donderdag op een pittige avond rekent. „FC Porto is een grote club, ik heb ze altijd gevolgd in de Champions League. Ik verwacht een zware wedstrijd, maar we zijn voorbereid en hebben een plan.”

Feyenoord startte de poulefase twee weken geleden met een nederlaag bij Rangers FC (1-0). Porto won met 2-1 van Young Boys.