Sport/EK voetbal
1498886508
EK voetbal

Drama voor vedette: Zlatan Ibrahimovic (39) mist EK voetbal door blessure

Zlatan raakte geblesseerd tegen Juventus.

Zlatan raakte geblesseerd tegen Juventus.

MILAAN - Zlatan Ibrahimovic staat nog zes weken aan de kant met zijn vorige week opgelopen knieblessure, zo maakte zijn club AC Milan bekend. De Zweedse bond heeft laten weten dat ze de vedette niet meenemen naar het EK.

Zlatan raakte geblesseerd tegen Juventus.

Zlatan raakte geblesseerd tegen Juventus.

„Vandaag heeft Zlatan bondscoach Janne Andersson laten weten dat zijn blessure hem ervan weerhoudt deel te nemen aan de Europese kampioenschappen deze zomer”, aldus de Zweedse voetbalbond. „Zlatan, we hopen je snel weer op het voetbalveld te zien!”

De 39-jarige aanvaller liep de kwetsuur zondagavond op in de met 0-3 gewonnen topper op het veld van Juventus. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de Rossoneri, die hun seizoen op 23 mei afsluiten tegen Atalanta.

Daarna start de EK-voorbereiding met Zweden, dat het in groep E opneemt tegen Spanje, Polen en Slovakije. Op 14 juni spelen de Zweden in Sevilla hun openingswedstrijd tegen La Roja, maar zal dat dus doen zonder ’Ibracadabra’.

Ibrahimovic kondigde medio maart zijn rentree bij de Zweedse nationale elf aan, na bijna vijf jaar afwezigheid. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië speelde hij zijn eerste interland sinds de groepswedstrijd tegen België op het EK van 2016.

Met 62 doelpunten in 118 interlands is Zlatan de topscorer aller tijden van Zweden. Met Zlatan in de ploeg wist Zweden nooit ver te komen op een EK. Tijdens de drie laatste deelnames aan het EK strandden de Zweden in de groepsfase.

Ibrahimovic, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, kan dit seizoen ook niet meer in actie komen voor de nummer 3 van de Serie A. Er zijn nog twee duels te spelen voor de club uit Milaan. De eerste vier clubs verzekeren zich van deelname aan de Champions League.