1499807
Sport

Linksback heeft Italiaans paspoort

Tagliafico direct inzetbaar bij Ajax

Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico

Het vliegtuig dat Nicolas Tagliafico (25) naar Amsterdam bracht, vertrok met ruim drie uur vertraging uit Buenos Aires. Maar het kon de pret bij de nieuwe linksback van Ajax niet drukken. ,,Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen”, zei Tagliafico vlak voor het boarden. ,,Na de medische keuring teken ik een contract voor 4,5 jaar.”

Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico

Veel tijd om zich aan te passen, zal Tagliafico niet nodig hebben, verwacht zijn zaakwaarnemer Ricardo Schlieper, die de Spaanse antwoorden van de speler in het Engels vertaalt. ,,Nicolas verstaat Engels en probeert het soms ook een beetje te spreken. Ik denk dat hij het in Nederland snel zal oppakken.”

Lees ook: - Ten Hag laat Ajacieden dag eerder dan gepland opdraven

Een voordeel is dat de linksback niet het bij Zuid-Amerikanen gebruikelijke papierwerk hoeft af te wikkelen. ,,Hij is direct inzetbaar”, aldus Schlieper. ,,Omdat hij sinds zijn vijftiende het Italiaanse staatsburgerschap heeft en zodoende over een Italiaans paspoort beschikt. Hij gaat maandag al met Ajax mee op trainingskamp naar Portugal en is fit.”

Lees het hele artikel oveTagliafico in de Premium-editie van De Telegraaf/Telesport.