1499823
Sport

Spektakelstuk in Premier league onbeslist

Eden Hazard scoort uit een strafschop

Eden Hazard scoort uit een strafschop

Na een heerlijke pot voetbal hebben Arsenal en Chelsea woensdagavond gelijkgespeeld. In het Emirates Stadium werd het 2-2.

Eden Hazard scoort uit een strafschop

Eden Hazard scoort uit een strafschop

In een duel met veel kansen over en weer opende Jack Wilshere na ruim een uur spelen de score voor de thuisploeg. Lang kon Arsenal-coach Arsène Wenger niet van de voorsprong genieten. Héctor Bellerín maakte enkele minuten later een overtreding op Eden Hazard. De Belg mocht zelf de strafschop benutten en deed dat foutloos.

In een snelle aanval over rechts bracht Davide Zappacosta de bal in de slotfase voor en schoot Alonso Chelsea op voorsprong. Met een intikker liet de Spanjaard Arsenal-doelman Petr Cech kansloos. Arsenal zette alles op alles voor de gelijkmaker en het was Bellerín die in blessuretijd met een goed geplaatst schot zijn eerdere fout goedmaakte.

In de eerste aanval meteen na de gelijkmaker van Arsenal leek Chelsea er alsnog met de winst vandoor te gaan. Eerst redde Cech op het schot van Álvaro Morata, vervolgens schoot Zappacosta hard op de lat, waardoor het 2-2 bleef.

Beide ploegen schieten niet zo veel op met het gelijkspel. Chelsea blijft derde met één punt minder dan Manchester United. Koploper Manchester City heeft zelfs zestien punten meer dan de landskampioen. Arsenal blijft op zeven punten van Chelsea staan en komt in punten gelijk met nummer vijf Tottenham Hotspur. De Spurs spelen hun wedstrijd in de 22e speelronde donderdag tegen West Ham United.