Sport/Voetbal
150056520
Voetbal

’Davids-effect’ bij Telstar; Cambuur veegt vloer aan met MVV

Shayne Pattynama is het goudhaantje van Telstar.

Shayne Pattynama is het goudhaantje van Telstar.

EINDHOVEN - Met Edgar Davids voor het eerst als assistent op de bank naast hoofdtrainer Andries Jonker heeft Telstar in de Keuken Kampioen Divisie een overwinning geboekt bij FC Eindhoven.

Shayne Pattynama is het goudhaantje van Telstar.

Shayne Pattynama is het goudhaantje van Telstar.

De Noord-Hollandse club gaf in de eerste minuten na rust een voorsprong uit handen, maar trok de wedstrijd in het laatste half uur alsnog naar zich toe via twee doelpunten van Shayne Pattynama: 2-3.

Ilias Bronkhorst zette Telstar na een half uur op voorsprong in het Jan Louwers Stadion. De gelegenheidsspits van de ’Witte Leeuwen’ was vorige week bij de start van het seizoen tegen FC Volendam (2-2) al twee keer trefzeker. Eindhoven, de club van trainer Ernie Brandts, zette aan het begin van de tweede helft de achterstand om in een voorsprong door doelpunten van Hugo Botermans en Kaj de Rooij. Dankzij twee goals van Pattynama nam Telstar toch de zege mee naar huis.

Shona Shukrula is de eerste vrouwelijke vierde official in het betaald voetbal.

Shona Shukrula is de eerste vrouwelijke vierde official in het betaald voetbal.

Naast het ’debuut’ van 74-voudig international Davids was er nog een primeur in Eindhoven. Shona Shukrula fungeerde als vierde official en werd daarmee de eerste vrouw die deze functie bekleedde in het betaalde voetbal.

MVV - SC Cambuur

SC Cambuur won de uitwedstrijd bij MVV met enorme cijfers. In Limburg werd het maar liefst 7-1 voor de Friezen. Bij rust leidde Cambuur al met 4-1, mede door twee doelpunten van Robert Mühren. Ook Mees Hoedemakers en Robin Maulun waren in de eerste helft trefzeker. Vlak voor rust deed Joeri Schroijen iets terug uit een penalty.

In de tweede helft ging Cambuur verder met doelpunten maken. Jamie Jacobs maakte de 1-5 en Jarchinio Antonia tilde de stand met twee treffers naar 1-7.

In navolging van Cambuur boekte ook Roda JC in de tweede speelronde een overtuigende zege. TOP Oss werd in Kerkrade met 3-0 verslagen. Alle doelpunten vielen voor rust en kwamen op naam van Stefano Marzo, Roland Alberg en Jordy Croux.

Vorige week had Roda JC, waar Jurgen Streppel trainer is geworden, al met 4-0 bij Jong Ajax gewonnen.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie