Nieuws/Sport
150119
Sport

Achilles '29 krijgt geen uitstel van rechter

Achilles'29-voorzitter Harrie Derks.

Achilles'29-voorzitter Harrie Derks.

Achilles '29 moet woensdagavond het beroep toelichten op de straf die het eerder kreeg van de licentiecommissie van de KNVB. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaalde dat de club voldoende tijd heeft gehad om zich voor te bereiden. De eerstedivisieclub probeerde via de rechter enkele dagen meer respijt te krijgen.

Achilles'29-voorzitter Harrie Derks.

Achilles'29-voorzitter Harrie Derks.

Het beroep draait met name om de straf van drie punten aftrek wegens het niet hebben voldaan aan financiële doelstellingen. Mocht de sanctie gehandhaafd blijven, dan betekent dat degradatie voor de Groesbeekse vereniging.

Tegen de regels

Achilles '29 tekende vrijdag schriftelijk beroep aan en kreeg daarop maandag te horen dat het woensdag voor de beroepscommissie moest verschijnen. Volgens voorzitter Harrie Derks van Achilles is dat tegen de regels. Een zitting van de beroepscommissie kan niet plaatsvinden binnen vier dagen na de oproep, stelt hij. De rechter oordeelde dat die reglementaire oproeptermijn hier niet aan de orde is. Het uitgewerkte vonnis volgt op 17 mei.

De beroepscommissie doet waarschijnlijk donderdag uitspraak. Vrijdag is de laatste speelronde in de Jupiler League.