Sport/Voetbal
1501473346
Voetbal

Evjen start waarschijnlijk tegen LASK Linz

Basisplaats lonkt voor AZ-talent

Hakon Evjen stond niet eerder in de basis bij AZ.

Hakon Evjen stond niet eerder in de basis bij AZ.

WIJDEWORMER - De kans is groot dat Hakon Evjen, de 20-jarige Noor die in de winter de overstap maakte van Bodø/Glimt naar AZ, donderdagavond in Alkmaar in de basis verschijnt in het Europa League-duel met LASK Linz.

Hakon Evjen stond niet eerder in de basis bij AZ.

Hakon Evjen stond niet eerder in de basis bij AZ.

Dat viel dinsdag op het trainingscomplex in Wijdewormer op te maken uit de ochtendtraining. Tijdens een partijvorm elf-tegen-elf was Evjen als rechtsbuiten opgesteld en stond Calvin Stengs samen met Jordy Clasie en Dani de Wit op het middenveld geposteerd.

Arne Slot gunt Evjen naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste basisoptreden, omdat de selectie van AZ te kampen heeft met grote personele problemen. Doordat Stijn Wuytens zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Twente uitviel met een spierblessure en de spoeling centraal achterin dun is, schuift spelmaker Teun Koopmeiners een linie naar achteren.

De Alkmaarse aanvoerder komt in het centrum van de defensie samen te spelen met Ramon Leeuwin, de 32-jarige Amsterdammer die eveneens in de winterstop door AZ werd aangetrokken.

Naast de geblesseerde verdedigers Wuytens, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos en aanvaller Albert Gudmundsson (die weer voorzichtig meetrainde met de griep maar nog ritme ontbreekt) ontbreekt middenvelder Fredrik Midtsjø vanwege een schorsing tegen de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga.