Nieuws/Sport
150186
Sport

Ajax-coach had zijn ploeg wel twaalf keer kunnen zien scoren

Bosz: 'Hele wedstrijd in m'n arm geknepen'

Peter Bosz

Peter Bosz

Peter Bosz hoopte vooraf op een goede uitgangspositie van Ajax voor de return in Frankrijk, maar weet dat hem nu met zijn ploeg nog maar één opdracht rest: het karwei afmaken in Lyon.

Peter Bosz

Peter Bosz

"Enorme blijdschap en trots overheerst", lachte de coach voor de camera van RTL7. "De 2-0 voorsprong die wij na 35 minuten hadden was onterecht, want zij speelden die eerste fase veel beter dan wij. Dat Lyon hoog druk zette, daar werden wij niet door verrast, want dat wisten we van hun laatste training. Wij waren in het begin te angstig, te slordig in de opbouw en daardoor was ons spel de eerste twintig minuten heel chaotisch."

Zenuwen

Gesteund door de 2-0 voorsprong sprak Bosz zijn manschappen in de rust bemoedigend toe. "Ik wist dat de zenuwen een rol zouden gaan spelen, dat is logisch op dit podium natuurlijk. Maar ik heb gezegd: 'speel het van je af', en dat lukte, mede door de geweldige steun van het publiek."

"Ik heb de hele wedstrijd in mijn arm geknepen", lachte Bosz, doelend op de goals en de stortvloed aan kansen die Ajax creëerde. "Het had wel 12-5 of 12-6 kunnen worden, ik probeerde te blijven coachen, maar dat had in deze atmosfeer bijna geen zin. Ik was ook ontzettend blij met die 4-1, want als het in 3-1 was geëindigd terwijl we met 3-0 voor hadden gestaan, had ik er toch een katterig gevoel aan over gehouden."

Vol aan de bak

En ondanks de riante uitgangspositie rekent de Ajax-coach zich zeker nog niet rijk. "We moeten vol aan de bak in Frankrijk, dat hebben we de vorige ronde tegen Schalke wel geleerd. Lyon gaat het ons nog heel erg moeilijk maken, daarom durf ik echt nog niet te zeggen dat we met een half been in de finale staan. Maar deze 4-1 voorsprong is wel heel erg fijn."