Sport/Voetbal
1503149813
Voetbal

Spaanse media: Bankroet dreigt voor FC Barcelona

Logo FC Barcelona

Logo FC Barcelona

BARCELONA - Als de spelers van FC Barcelona niet snel akkoord gaan met een forse salarisverlaging, dan komt de Catalaanse topclub in januari al in grote betalingsproblemen. Dat melden diverse Spaanse media.

Logo FC Barcelona

Logo FC Barcelona

De inkomsten van Barça zijn gekelderd door de coronacrisis, met name doordat bij de wedstrijden geen toeschouwers aanwezig zijn.

Ronald Koeman is trainer van Barcelona, Frenkie de Jong een van de spelers.

Volgens de media zijn de spelers en hun zaakwaarnemers vrijdag de onderhandelingen begonnen met de club. Inzet van Barcelona is 30 procent minder salaris, ongeveer een bedrag van 190 miljoen euro. De deadline om tot een akkoord te komen is gesteld op 5 november.

Het salaris van sterspeler Lionel Messi zou een extra complicatie met zich meebrengen. De Argentijn, die deze zomer eigenlijk weg wilde bij de club, maar vanwege een clausule in zijn contract toch moest blijven, zou recht hebben op een enorme bonus.

Charles Tusquets, de baas van FC Barcelona na het aftreden van voorzitter Josep Bartomeu, beaamde dat er geldzorgen zijn. „Onze belangrijkste focus ligt op de financiën. De pandemie heeft Barcelona bijzonder hard getroffen. De club is afhankelijk van de toeschouwers en al deze inkomsten gaan verloren”, zei hij.

Podcast

In de nieuwe voetbalpodcast bespreken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij samen met presentator Pim Sedee de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld. Ook komt de positie van Ronald Koeman bij FC Barcelona aan bod.

Luister de voetbalpodcast hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Spotify en Apple Podcasts.