Nieuws/Sport
150347
Sport

Ziyech: 'Wie is er nu niet euforisch?'

Hakim Ziyech is blij met Bertrand Traoré.

Hakim Ziyech is blij met Bertrand Traoré.

Hakim Ziyech had woensdag na de eclatante 4-1 zege van Ajax op Olympique Lyon even moeite om het eerste duel in de halve eindstrijd van de Europa League rustig te analyseren. "Wat een feest", verwees hij naar de dansende supporters die de ArenA maar niet wilden verlaten. "Wie wordt hier nu niet euforisch van?"

Hakim Ziyech is blij met Bertrand Traoré.

Hakim Ziyech is blij met Bertrand Traoré.

"Maar na een moeilijke start hadden we er ook meer moeten maken", vond Ziyech. "Het klinkt misschien gek tegen zo'n goede ploeg als Olympique Lyon, maar we hadden toch echt zeven keer kunnen scoren. Dan overdrijf ik niet en was het nu klaar geweest. Dat besef ik nu en daar baal ik ook van. Al ben ik ook wel weer blij met het resultaat."

Niemand sterker

Bertrand Traoré werd na twee doelpunten en een assist verkozen tot man van de wedstrijd. Met drie assists was Ziyech ook waardevol. "Hier in de ArenA lijkt niemand sterker dan wij", zei de middenvelder, die twee jaar geleden voor de nationale ploeg van Marokko koos. "Dan knallen we er vol op. Ik hoop dat dit ons volgende week ook lukt in de uitwedstrijd bij Lyon, want we zijn er nu nog niet.''