Sport/Darts
1503687044
Darts

Nederlanders eenvoudig verder op EK darts

Dirk van Duijvenbode.

Dirk van Duijvenbode.

Dortmund - Op het Europees kampioenschap darten heeft Dirk van Duijvenbode zijn eersterondepartij tegen Madars Razma gewonnen. De Nederlander had in Dortmund continu het initiatief in de wedstrijd en won met 6-3. Danny Noppert ging op zijn beurt door na een 6-3 zege op Andrew Gilding, Vincent van der Voort versloeg Damon Heta.

Dirk van Duijvenbode.

Dirk van Duijvenbode.

Van Duijvenbode begon sterk en kwam 2-0 voor, maar miste vervolgens in zijn eigen leg drie dubbels op een rij. Dankzij een 130-finish van zijn Letse tegenstander werd het vervolgens zelfs gelijk. Van Duijvenbode herstelde zich goed, al bleef het uitgooien soms moeizaam. Razma kwam echter nooit in de buurt van de gemiddelden van de Van Duijvenbode.

In de tweede ronde neemt Van Duijvenbode het op tegen de James Wade. Hij schakelde in de eerste ronde titelverdediger Rob Cross uit.

Noppert tegen Van der Voort

Noppert begon in zijn partij tegen Gliding sterk en brak direct, maar net zoals bij Van Duijvenbode ging het daarna even minder. Net zoals zijn landgenoot schakelde hij op tijd een tandje bij en nam hij afstand van de Engelsman. Noppert treft in de tweede ronde landgenoot Van der Voort. Die versloeg met 6-2 de Heta. De Australiër kreeg zat kansen om legs naar zich toe te trekken, maar faalde meermaals jammerlijk.