Nieuws/Sport
1503928119
Sport

Sport Kort: Tafeltennisster Eerland bij laatste vier Europese Top 16

AMSTERDAM - In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het minder grote nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Britt Eerland

Britt Eerland

TAFELTENNIS: Tafeltennisster Eerland bij laatste vier Europese Top 16

21.17 uur: Tafeltennisster Britt Eerland heeft de halve finales bereikt op de Europese Top 16 in de Zwitserse stad Montreux. De 25-jarige Schiedamse gaf haar stunt in de eerste ronde tegen Bernadette Szocs uit Roemenië een vervolg door ook Ni Xialian te verslaan, met 4-2: 13-11 6-11 11-5 5-11 11-7 11-5. Eerland mag zondag gaan strijden om een plek in de finale op het toernooi voor de beste tafeltennissters van Europa.

Met Szocs versloeg ze in de openingsronde een oud-winnares. De Roemeense won de Europese Top 16 in 2018 en bereikte vorig jaar de finale. Eerland moest de eerste game met 11-9 aan de Roemeense laten, maar nam vervolgens het initiatief en trok de partij op overtuigende wijze naar zich toe: 11-9 11-8 11-8 11-7. De Zuid-Hollandse trof daarna met Ni Xialian een geboren Chinese die voor Luxemburg uitkomt en op 56-jarige leeftijd nog altijd tot de top behoort. Eerland wist ook de veterane te verslaan en staat daardoor zondagochtend in de halve finales.

Li Jie was in 2018 de laatste Nederlandse in de finale van de Europese Top 16. Ze moest het daarin afleggen tegen Szocs. Li Jie, in 2017 winnaar van het toernooi, moest zich vanwege een blessure afmelden voor de editie van dit jaar. Vorig jaar bleven Eerland en Li Jie in de eerste ronde steken in Montreux.

Juul Franssen (in het blauw) in actie tegen de Japanse Nami Nabekura.

Juul Franssen (in het blauw) in actie tegen de Japanse Nami Nabekura.

JUDO: Geen medailles bij Grand Prix in Parijs

16.30 uur: De Nederlandse judoka's hebben op de eerste dag van de Grand Prix in Parijs geen medailles gehaald. Juul Franssen kwam in de klasse tot 63 kilogram het verste. De 30-jarige judoka kwam tot de herkansingen, maar trok zich terug voor de partij tegen de Japanse Masako Doi.

Franssen was voor een plek in de halve finales met ippon uitgeschakeld door een andere Japanse, Nami Nabekura. Ze kwam in die partij ook ongelukkig ten val. "In overleg met de staf hebben we besloten om niet de herkansing te judoën en onnodig risico te vermijden met het oog op de toekomst", aldus Franssen, die daardoor als zevende eindigde.

Geke van den Berg werd in dezelfde klasse in de derde ronde uitgeschakeld door de Franse Clarisse Agbegnenou. Ze verloor met ippon. Sanne Verhagen strandde in de klasse tot 57 kilogram eveneens in de derde ronde. Ze verloor met ippon van de Canadese Christa Deguchi.

Tornike Tsjakadoea verloor zijn partij in de tweede ronde met waza-ari van de Rus Yago Aboeladze. Hij had in de eerste ronde een bye.

GOLF: Besseling en Van Meijel klaar in Geelong

11.30 uur De Nederlandse golfers Wil Besseling en Lars van Meijel hebben zich niet geplaatst voor de vierde en laatste ronde van het ISPS Handa Vic Open in de Australische stad Geelong. Beide golfers vielen af bij de tweede 'cut' na de derde ronde. Anne van Dam plaatste zich bij de vrouwen wel voor de vierde ronde.

Besseling kwam na een ronde van 76 slagen (4 boven par) uit op 212 slagen. Dat waren er 2 te veel om zich voor de benodigde top 35 te plaatsen. De golfer sloeg drie bogeys en een double bogey op de achtste hole. Daartegenover wist hij maar 1 birdie te slaan.

Van Meijel kwam tot een ronde van 77 slagen en eindigde ook op een totaal van 212. De golfer had net als Besseling in de slotfase veel last van de wind en sloeg naast 2 birdies, 5 bogeys en 1 double bogey.

BMX: Harmsen zesde in Bathurst

BMX'er Joris Harmsen is als zesde geëindigd bij de derde wereldbeker Supercross in het Australische Bathurst. De zege ging naar de Amerikaan Connor Fields. Hij bleef in tijd de Brit Kye White en de zijn landgenoot Corben Sharrah voor.

Door het slechte weer was de wedstrijd al na één ronde stilgelegd. De zege ging naar de rijder die de snelste tijd in de eerste ronde had neergezet. Dat was Fields. Harmsen was een halve seconde langzamer. Jay Schippers eindigde als 40e. Niek Kimmann kwam ten val.