Sport/Voetbal
1504076222
Voetbal

Jong Ajax naast Cambuur na zege op Top Oss

Mitchell van der Gaag, coach van jong Ajax.

Mitchell van der Gaag, coach van jong Ajax.

Jong Ajax is in de Keuken Kampioen Divisie in punten gelijk gekomen met koploper Cambuur Leeuwarden. De ploeg van coach Mitchell van der Gaag won met 2-0 van Top Oss en heeft net als de Friezen 42 punten. Cambuur speelt zondag nog uit bij Excelsior.

Mitchell van der Gaag, coach van jong Ajax.

Mitchell van der Gaag, coach van jong Ajax.

Brian Brobbey bracht Jong Ajax vlak voor rust aan de leiding. Hij werd de diepte in gestuurd door Nicolas Kühn en verschalkte doelman Ronald Koeman. In de tweede helft zorgde Naci Ünuvar voor de 2-0.

Volendam

De topper tussen nummer drie De Graafschap en nummer vier FC Volendam eindigde onbeslist. De Volendammers kwamen via een late treffer van de Belg Francesco Antonucci op 3-3. Volendam had de vorige acht wedstrijden gewonnen en de tweede periodetitel veroverd. Beide ploegen hebben 37 punten, vijf minder dan Cambuur en Jong Ajax.

De Volendammers waren twee keer op voorsprong gekomen via Jari Vlak en Gijs Smal. Daryl van Mieghem en Mohamed Hamdaoui brachten de Doetinchemmers terug. Ralf Seuntjens dacht De Graafschap de winst te bezorgen met de 3-2, maar via Antonucci werd het opnieuw gelijk.

Eagles

Go Ahead Eagles heeft de goede vorm doorgetrokken. Na de zege op FC Twente in de KNVB Beker werd er met ruime cijfers gewonnen bij Jong FC Utrecht: 0-3. De Amerikaan Mael Corboz scoorde twee keer. De Belg Jenthe Mertens maakte de derde treffer. De ploeg van Jack de Gier staat zesde op acht punten van de koploper.