Sport/Voetbal
1504117924
Voetbal

Voetballer in coma verder behandeld in Erasmus MC in Rotterdam

Donny van Iperen vliegt naar Nederland: ’En dan bidden dat hij gauw terugkomt bij ons’

Donny van Iperen in het shirt van Go Ahead Eagles.

Donny van Iperen in het shirt van Go Ahead Eagles.

AMSTERDAM - Donny van Iperen vliegt zaterdagmiddag terug naar Nederland. De familie van de voetballer heeft vrijdag de bevestiging van de terugvlucht gekregen. Zijn toestand is nog steeds onveranderd.

Donny van Iperen in het shirt van Go Ahead Eagles.

Donny van Iperen in het shirt van Go Ahead Eagles.

Het medisch team landt morgen in Moldavië, waar Van Iperen sinds afgelopen in coma ligt nadat hij tijdens een duel van zijn club FC Zimbru door de doelman van de tegenstander hard op het hoofd werd geraakt. Hij wordt dan per ambulance naar het vliegveld gebracht, waarna hij naar Rotterdam wordt vervoerd. In Nederland zal hij worden behandeld in het Erasmus MC. ,,En dan bidden dat hij gauw weer terugkomt bij ons”, aldus broer Joey van Iperen.

Het was voor zijn familie - vanwege een ’bureaucratische barrière’ - een hels karwei om Van Iperen terug naar Nederland te krijgen. De voetballer was vanwege zijn werk in het buitenland niet in Nederland verzekerd voor zorg, waardoor geen ziekenhuis in Nederland hem op kon nemen. Zelfs terwijl de voorzitter van FC Zimbru alle medische kosten wilde betaalde. Na een oproep in de media schoten diverse mensen op persoonlijke titel te hulp waardoor bij diverse organisaties de juiste deuren open gingen.

Uiteindelijk schoot ook de gemeente Dijk en Waard, waartoe Van Iperens geboortedorp Sint Pancras behoort, te hulp. Hij wordt aldaar ingeschreven als inwoner, waardoor hij in aanmerking komt voor een Nederlandse zorgverzekering.