Sport/Wielrennen
1504315503
Wielrennen

Rohan Dennis stapt uit Ronde van Frankrijk

Tour in de Kantlijn: Huwelijksaanzoek in bus Team Ineos

In ’Tour in de Kantlijn’ brengen we dagelijks de meest opvallende zaken uit de Ronde van Frankrijk los van het nieuws. Wat posten renners op hun sociale media, bijzondere feiten, prachtige foto’s en gekke gebeurtenissen.

  • Een dag voor de individuele tijdrit waarin hij als favoriet zou starten heeft Rohan Dennis de Tour de France verlaten. De Australische wielrenner van Bahrain gaf in de twaalfde etappe op. Dennis is de regerend wereldkampioen tijdrijden. Dennis had nog geen indruk gemaakt in de Tour. Hij stond 102e in het klassement, maar had zich vooral op de tijdrit in Pau geconcentreerd. Hij heeft in de negen grote rondes waarin hij is gestart pas drie keer het einde gehaald.
  • Geen plaats voor enige romantiek in de Tour? Uitgerekend het wetenschappelijke Team Ineos bewijst het tegendeel: voor de start van de twaalfde etappe vond er in de ploegbus zelfs een huwelijksaanzoek plaats. Zes maanden geleden contacteerde supporter Daniel Team Ineos met de vraag of ze hem konden helpen met een huwelijksaanzoek in de Tour. Samen met zijn vriendin Sarah mocht hij voor de start in de bus van Wout Poels en co. bezoeken, waar hij op de knieën ging. En ze ja zei, wat applaus opleverde van de renners.