Nieuws/Sport
1504411
Sport

Tot zomer 2019 naar Al-Gharaffa Sports Club

Sneijder naar de ’zandbak’

Wesley Sneijder verruilt OGC Nice voor de ’zandbak’

Wesley Sneijder verruilt OGC Nice voor de ’zandbak’

Wesley Sneijder (33) verruilt OGC Nice voor de ’zandbak’. De recordinternational heeft een mondeling akkoord met Al-Gharaffa Sports Club uit Qatar en tekent zondag zijn contract.

Wesley Sneijder verruilt OGC Nice voor de ’zandbak’

Wesley Sneijder verruilt OGC Nice voor de ’zandbak’

De transfer moet zondag worden afgerond, maar Sneijder vertrekt eerder dit weekeinde vanuit Nice naar het Midden-Oosten. Daar zal zijn zaakwaarnemer Guido Albers zich later bij hem voegen, waarna alleen de medische keuring nog moet plaatsvinden.

WK 2022

De keuze voor Qatar is weloverwogen. In 2022 wordt daar het WK gehouden, waardoor er na zijn actieve carrière mogelijk ook een rol voor hem in het verschiet ligt. Daarnaast bleek Al-Gharaffa in staat aan de salariseisen van Sneijder te voldoen. Een belangrijk argument om voor ’de zandbak’ te kiezen, is het feit dat de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray weer aan voetballen wil toekomen.

Het avontuur bij OGC Nice liep voor beide partijen uit op een teleurstelling, omdat trainer Lucien Favre kort na de komst van de aanvallende middenvelder voor een nieuw systeem koos. Daarin was voor Sneijder geen plaats. Hoewel hem vooraf iets anders was voorgespiegeld.

Los Angeles

Club en speler kwamen overeen dat een vertrek in de winterstop het beste was. Hoewel her en der over een transfer naar Los Angeles werd gespeculeerd, is van een mogelijk vertrek naar Amerika nooit sprake geweest. Na de eerste gesprekken met de club uit Qatar ging Sneijders voorkeur naar het Midden-Oosten uit.

Al-Gharaffa ziet een belangrijke rol voor Sneijder weggelegd en vormt min of meer een garantie op speeltijd. De Utrechter heeft er nooit een geheim van gemaakt zo lang mogelijk door te voetballen. En daarom knaagden de afgelopen maanden aan hem. Het leven in Zuid-Frankrijk was uitstekend, maar het bankzitten bij OGC Nice zwaar.