Sport/Voetbal
1505395176
Voetbal

Koeman: ’Forse streep door de rekening’

Bondscoach Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman

Bondscoach van Oranje Ronald Koeman zag Memphis Depay vrijdag afhaken voor de EK-kwalificatie-interland in Minsk zondagavond tegen Wit-Rusland.

Bondscoach Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman

„Hij is niet fit genoeg. Het was een te groot risico. Het is een forse streep door de rekening. Memphis is een speler met een hoog rendement. Die mis je altijd”, vertelde de bondscoach, die nog niet wilde verklappen of Donyell Malen zijn plek inneemt. „Malen is één van de logische oplossingen.”

Depay is dit jaar ongelooflijk goed op dreef in Oranje. In zeven interlands maakte de 25-jarige aanvaller zes doelpunten en produceerde ook nog eens acht assists. Tegen Noord-Ierland (3-1) maakte Depay zowel de gelijkmaker als de derde treffer.

Juventus-trainer Maurizio Sarri spreekt veel met Matthijs de Ligt over zijn ontwikkeling bij de Italiaanse club, bij Oranje laat Koeman lange gesprekken achterwege. „Je hoeft daar niet heel veel over te praten. Hij krijgt bij mij het vertrouwen dat hij speelt”, vertelde Koeman. „Het is een flinke omschakeling in de manier van spelen bij Juventus. Dat kan wat met het vertrouwen doen bij een speler.”

De Ligt zag er afgelopen donderdag niet goed uit bij de tegengoal van de Noord-Ieren, maar Koeman rekent niet alleen de 20-jarige verdediger die tegentreffer aan. „Er waren meerdere spelers bij betrokken. Ik zie het niet als een probleem.”

Wit-Rusland - Nederland begint zondag om 18.00 uur.