1506587
Sport

Eurlings: 'IOC weerhield mij van vertrek voor kerst'

Camiel Eurlings

Camiel Eurlings

Het IOC heeft tot het laatste moment geprobeerd om Camiel Eurlings te weerhouden om zelf terug te treden als lid. 

Camiel Eurlings

Camiel Eurlings

"Ik had vlak voor kerst het persbericht klaarliggen en een camerateam 'on hold' gezet om te komen", zei Eurlings tegenover RTL Nieuws.

"Mede op basis van een gesprek met het IOC heb ik toen besloten om het niet te doen. Het IOC zei: formeel is er geen beletsel, wij waarderen jouw functioneren en ga met dat functioneren door. Ten derde heeft het IOC mij er klemmend op gewezen dat als ik zou besluiten te vertrekken, dat Nederland dan geen IOC-lid meer zou hebben."

Eerder bevestigde het Internationale Olympisch Comité tegenover TELESPORT al bij het eerdere standpunt te blijven om zelf geen maatregelen te nemen tegen de Limburger.  

In 2013 werd Eurlings gekozen tot IOC-lid en kreeg hij zelfs de status van permanent lid. Daarmee zou hij tot zijn zeventigste lid van het college van voorzitter Thomas Bach blijven.

Lees ook op Telesport.nl: - Eurlings treedt terug als IOC-lid - Bolhuis betreurt vertrek Eurlings Zover kwam het echter bij lange na niet, want Eurlings besloot vrijdag af te treden als IOC-lid. Een beslissing die het comité betreurde en zelfs tot het laatste moment heeft geprobeerd te voorkomen.