Nieuws/Sport
1507726
Sport

'We verwachten van Nico leidersrol'

Ajax rondt transfer Tagliafico af

Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico

Ajax heeft de Argentijnse verdediger Nicolas Tagliafico binnen.

Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico

De Amsterdamse club rondde vrijdag de transfer van de 25-jarige linksback af. Ajax betaalt ruim 4 miljoen euro om Tagliafico, die afgelopen jaar debuteerde in de nationale ploeg van Argentinië, over te nemen van Independiente.

De linksbenige verdediger ondertekende in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar, tot de zomer van 2022. Het is de bedoeling dat Tagliafico komende week meegaat op trainingskamp naar Portugal. Hij kan dan direct kennismaken met de nieuwe trainer Erik ten Hag en diens assistent Alfred Schreuder.

Leidersrol

"We verwachten van 'Nico' een leidersrol", zei directeur spelersbeleid Marc Overmars."Hij is ervaren, zat al bij een grote club en heeft een bepaalde straatvechtersmentaliteit. Dat past goed in onze groep. Hopelijk slaat dit over op onze jonge spelers."

Tagliafico fungeerde bij Independiente als aanvoerder. Hij veroverde met de Argentijnse club afgelopen jaar de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League. "Ik wil hier bij Ajax ook titels winnen. Ik heb veel zin om in dit mooie shirt te voetballen", zei Tagliafico. Hij kan op 21 januari debuteren in de Klassieker tegen Feyenoord.