Sport/Wielrennen
1508485320
Wielrennen

Geen positieve coronatest in Vuelta

Geen positieve coronagevallen in het peloton.

Geen positieve coronagevallen in het peloton.

VITORIA-GASTEIZ - Het coronavirus lijkt nog geen vat te hebben op het wielerpeloton in de Ronde van Spanje. De organisatie voerde maandag op de eerste rustdag 684 tests uit en die vielen allemaal negatief uit.

Geen positieve coronagevallen in het peloton.

Geen positieve coronagevallen in het peloton.

Het was de derde grote testronde binnen de 'racebubbel'. Alle deelnemende renners en andere ploegleden zijn eerder getest bij aankomst in Spanje en vlak voor de eerste etappe in Irún.

De Vuelta is dinsdag toe aan de zevende etappe, een rit over 160 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Villanueva de Valdegovia in het Baskenland. In die regio is de noodtoestand uitgeroepen vanwege het stijgende aantal besmettingen. Onderweg moeten de renners twee keer over de Alto de Orduña, een berg van de eerste categorie. De Ecuadoraan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) draagt de rode leiderstrui.

Wielrenner Koen de Kort (Trek) vond de uitkomst opmerkelijk, liet hij voor de start weten aan de NOS. "Het verbaast me zeker, want het is hier behoorlijk code rood. Heel mooi en fijn dat de bubbel zo goed werkt, maar we zitten toch in hotels waar we op z'n minst zijdelings in aanraking komen met mensen van buiten de bubbel. Iedereen let goed op volgens mij, want anders kan het gewoon niet."

Ook Robert Gesink (Jumbo-Visma) was verheugd over de negatieve uitslagen van de coronatests. "De maatregelen zijn wel heel erg strak. Ze hebben echt hun best gedaan om bij het publiek weg te blijven. Van de bubbels die ik meegemaakt heb, is dit een van de betere bubbels", aldus Gesink.