Nieuws/Sport
1508699
Sport

Van Dijk krijgt 9 voor debuut én eigen liedje

Virgil van Dijk heerst in de lucht.

Virgil van Dijk heerst in de lucht.

Het kon vrijdagavond niet op voor Virgil van Dijk bij zijn Liverpool-debuut tegen Everton.

Virgil van Dijk heerst in de lucht.

Virgil van Dijk heerst in de lucht.

Van Dijk maakte in de slotfase van het FA Cup-duel het winnende doelpunt (VIDEO) en kroonde zich zo tot held van de avond.

De lokale krant Liverpool Echo is vol lof over de Oranje-international en riep hem uit tot Man of the Match. Van Dijk kreeg voor zijn optreden een 9. "Een goede besteedde 85 miljoen? Wat een debuut! Hij won alles in de lucht, inclusief de kopgoal. Zo koel als maar zijn kan op het veld. Hij hoort hier. Welkom in Liverpool."

Ook de fans waren, uiteraard, bijzonder blij met de recordaankoop en kwamen direct met een speciaal liedje op de proppen:

"The score is 1-1, as tense as you like. Then up pops the head of Virgil Van Dijk. Oh Everton, we're all laughing at you."

"De stand is 1-1, zo spannend als maar kan. Dan is daar het hoofd van Virgil van Dijk. Oh Everton, we lachen jullie allemaal uit."

"Zo doen wij dat in de Merseyside Derby", reageerde Dirk Kuyt met een knipoog op twitter. Als aanvaller van Liverpool scoorde hij met enige regelmaat belangrijke doelpunten tegen Everton. "Gefeliciteerd met een geweldig debuut Virgil van Dijk!"

Lees ook: Klopp: 'Debuut Van Dijk een sprookje'