Nieuws/Sport
1509098
Sport

Ajax: 'Wij hebben goed contact met de familie'

'Nouri wist van hartafwijking'

Abdelhak Nouri.

Abdelhak Nouri.

Ajacied Abdelhak Nouri wist volgens RTL Nieuws dat er in 2014 en 2016 bij medische controles een hartafwijking was geconstateerd.

Abdelhak Nouri.

Abdelhak Nouri.

Als de voetbalbond bij medisch onderzoek afwijkingen ontdekt bij voetballers worden de betreffende spelers altijd geïnformeerd. "We hebben Nouri zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd", aldus een woordvoerder van de KNVB. "Ook zijn club Ajax is daar destijds van op de hoogte gebracht."

De KNVB reageert daarmee op uitlatingen van de familie Nouri, die naar eigen zeggen niet wist dat bij Nouri bij eerdere testen door de KNVB een hartafwijking werd geconstateerd. Nouri kreeg de afgelopen zomer tijdens een oefenwedstrijd van Ajax een hartstilstand en liep daarbij zwaar en blijvend hersenletsel op.

Als een speler ouder is dan zestien jaar hoeft de KNVB niet de ouders te informeren. Dat is aan de voetballer zelf.

'Goed contact'

Ajax wil net als de familie van Nouri precies weten wat er is gebeurd met Abdelhak, zo laat de club in een verklaring weten. "Het is al enige tijd bij ons bekend dat zij een advocaat hebben ingeschakeld die, net als wij, onderzoek doet", stelt de club uit Amsterdam. "Wij werken daar vanzelfsprekend volledig aan mee, alles wat wij hebben en weten is aan hen ter beschikking gesteld."

Ajax verstrekt geen inhoudelijke informatie aan derden zoals de media, aangezien het hier om een medisch en dus vertrouwelijk dossier gaat. "Wij hebben goed contact met de familie Nouri en wij communiceren bij voorkeur rechtstreeks met hen", aldus de club.