Sport/Voetbal
1513632116
Voetbal

’Ik ga niet zeggen wie’, aldus Feyenoord-trainer

Advocaat hult zich in nevelen

Trainer Dick Advocaat op het trainingsveld bij Feyenoord.

Trainer Dick Advocaat op het trainingsveld bij Feyenoord.

Dick Advocaat wilde woensdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met zijn oude club Rangers niets zeggen over de diverse afwezigen bij Feyenoord.

Trainer Dick Advocaat op het trainingsveld bij Feyenoord.

Trainer Dick Advocaat op het trainingsveld bij Feyenoord.

„Dat zijn er wel een paar, ja, maar ik ga niet zeggen wie. Een groot aantal spelers is er niet bij”, zo hulde de 72-jarige oefenmeester zich in nevelen.

Achter de namen van Rick Karsdorp, Edgar Ié en Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen lijkt een vraagteken te staan. „Of die blessures me irriteren? Ach, je moet het nemen zoals het is. Wat er niet is, is er niet. Daar kan ik niets aan veranderen”, ging Advocaat verder.

Leroy Fer

Liever bekijkt hij het van de positieve kant. „De andere jongens willen dolgraag laten zien dat zij erin horen. Leroy Fer speelt in elk geval wel, maar in een andere rol dan in Groningen”, legde Advocaat uit.

„Hij speelde als middenvelder meer naar achteren, waardoor we in de laatste linie meer controle hadden. We verloren tegen Groningen echter de slag op het middenveld, omdat we daar een mannetje tekort kwamen. Dat moet tegen Rangers anders. We moeten winnen om in de race te blijven, dus we zullen met druk naar voren moeten spelen.”

„Leroy Fer speelt in elk geval wel, maar in een andere rol dan in Groningen.”

„Leroy Fer speelt in elk geval wel, maar in een andere rol dan in Groningen.”

Rangers favoriet

Advocaat bombardeerde Rangers tot favoriet. „Ik zou het een verrassing vinden als wij weten te winnen”, liet de 72-jarige Hagenaar weten in zijn vooruitblik.

„Natuurlijk, Rangers is geen Real Madrid of Manchester City. Maar ze hebben een heel goede ploeg. Dat heb je in de uitwedstrijd van Feyenoord in Schotland kunnen zien. Rangers dicteerde het spel. In Nederland onderschat men het Schotse voetbal nog wel eens.”

Het Legioen

Advocaat hoopt dat Feyenoord zich met hulp van Het Legioen kan revancheren voor de kansloze nederlaag in Glasgow. De Rotterdammers verloren op Ibrox met 1-0, al was dat geen goede weerspiegeling van de verhouding. De Schotten waren veel beter.

„Maar goed, thuis of uit is altijd anders”, weet Advocaat. „In De Kuip kan alles gebeuren dankzij de steun van ons fanatieke publiek. Dat heeft FC Porto begin oktober hier gemerkt.”

De spelers van Feyenoord tijdens de laatste training voor het duel met Rangers.

De spelers van Feyenoord tijdens de laatste training voor het duel met Rangers.

Liefde

Advocaat, die tussen 1998 en 2002 werkzaam was bij het toenmalige Glasgow Rangers, bewaart mooie herinneringen aan zijn Schotse tijd.

„Er zit bij die club zoveel liefde voor voetbal en voor de spelers en trainers. Je bent daar echt iemand. Het was een van de mooiste periodes van mijn leven. Rangers is een speciale club.”

Poule G

Feyenoord verloor met 1-0 van de Rangers in Glasgow en won met 2-0 van FC Porto in Rotterdam. Met vier punten, evenveel als de Portugese club, bezet de ploeg van Advocaat de derde plek in poule G. Young Boys en Rangers leiden met zeven punten.

Premium: Feyenoord-trainer Dick Advocaat is onder de indruk van de Argentijnse aankoop Marcos Senesi.