Sport/Tennis
1514253259
Tennis

Van de Zandschulp gaat statistieken uitpluizen voor wedstrijd tegen Nadal

Botic van de Zandschulp treft maandag op Wimbledon Rafael Nadal.

Botic van de Zandschulp treft maandag op Wimbledon Rafael Nadal.

Botic van de Zandschulp is blij dat hij in aanloop naar het duel met Rafael Nadal kan genieten van een dag rust. De Nederlandse tennisser werkte een dag voor het duel in de vierde ronde van Wimbledon een ontspannen training van een uur af met zijn coach Peter Lucassen, die fungeerde als sparringpartner.

Botic van de Zandschulp treft maandag op Wimbledon Rafael Nadal.

Botic van de Zandschulp treft maandag op Wimbledon Rafael Nadal.

„Ik had een rustdag wel even nodig, mede omdat ik tussendoor ook nog in het dubbelspel heb gespeeld. Het heeft een aantal dagen geduurd voordat ik die heb kunnen afwerken en ook nog eens in vijf sets. Het waren lange dagen op het park”, zei Van de Zandschulp op Aorangi, het trainingscomplex van Wimbledon.

Na een ontspannen training en het gebruikelijke uitfietsen ging de 26-jarige Nederlander zich tactisch voorbereiden op het duel met de 22-voudig grandslamkampioen. „We zullen wel statistieken gaan gebruiken en de eerste twee rondes terugkijken om te zien hoe die jongens een set wonnen. Hopelijk kunnen we daar nog informatie uit halen”, aldus de nummer 21 van de plaatsingslijst, die Nadal vijf weken geleden ook trof, toen in de derde ronde van Roland Garros. „De vorige keer begon ik iets te wild, waardoor ik veel fouten maakte. Hopelijk kan ik nu iets meer ’gratis’ punten pakken met mijn service, die je op Roland Garros niet krijgt. Dan helpt de ondergrond hier wel iets.”

Fysieke coach

Waar Nadal in Londen een groot begeleidingsteam om zich heen heeft, wordt Van de Zandschulp alleen bijgestaan door zijn coach en vriendin. „We zijn druk op zoek naar een fysieke coach, maar het is moeilijk om halverwege het seizoen te schakelen. Hopelijk kan iemand zich er volgend jaar bijvoegen.”