Nieuws/Sport
1514829810
Sport

Judosucces voor Meyer in Abu Dhabi

Roy Meyer heeft reden tot lachen.

Roy Meyer heeft reden tot lachen.

ABU DHABI - Judoka Roy Meyer heeft de prestigieuze Grand Slam van Abu Dhabi op zijn naam geschreven. De 28-jarige Brabander versloeg Jakiv Chammo uit Oekraïne in de finale van de klasse boven 100 kilogram.

Roy Meyer heeft reden tot lachen.

Roy Meyer heeft reden tot lachen.

Meyer sloeg toe in de golden score, de extra tijd in het judo. Hij versloeg zijn tegenstander op ippon. Meyer steekt in goede vorm op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Hij won eind augustus brons op het WK. Het is nog onduidelijk of hij ook naar de Spelen mag. Ieder land mag maar één judoka per gewichtsklasse afvaardigen. Meyer concurreert met Henk Grol om een ticket.

Voorsprong verspeeld

De 34-jarige Grol eindigde als zevende op het WK en stelde teleur in Abu Dhabi. Hij ging al tijdens zijn eerste optreden onderuit tegen Vladut Simionescu. De Nederlander verspeelde een voorsprong tegen de Roemeen en verloor op ippon.

Meyer opende het prestigieuze toernooi met een zege op de Turk Cemal Erdogan (waza-ari) en vervolgens versloeg hij de Pool Maciej Sarnacki op straffen. In de halve finale rekende de Brabander op ippon af met Yuri Krakovetsky uit Kirgizië. Meyer staat voorlopig hoger dan Grol op de wereldranglijst, maar uiteindelijk moet de Nederlandse judobond voor 31 mei 2020 laten weten welke judoka’s maar de Spelen in Tokio mogen.

Polling

Kim Polling won vrijdag al goud in de klasse tot 70 kilogram. Ze versloeg in de finale haar landgenote Sanne van Dijke, die de Verenigde Arabische Emiraten met een zilveren medaille verlaat. Guusje Steenhuis pakte zaterdag brons in de klasse tot 78 kilogram.