Nieuws/Sport
151535
Sport

Toyota-coureur Lopez spaart zich voor 24 Uren Le Mans

José Maria Lopez

José Maria Lopez

De Argentijnse Toyota-coureur José Maria Lopez heeft vanmorgen na overleg met de medische dienst van de FIA en zijn teamdokter besloten niet van start te gaan in de 6 uursrace van Spa-Francorchamps van komende zaterdag.

José Maria Lopez

José Maria Lopez

De drievoudig wereldkampioen in het World Touring Car Championship die dit jaar is overgestapt naar het FIA World Endurance Championship, ondervindt nog te veel hinder van zijn rug na een zware crash op het circuit van Silverstone. Hij kwam in de eerste race voor het WEC tijdens een regenbui buiten de baan met zijn Toyota TS050 Hybrid en knalde in de vangrail. Hij kneusde daarbij twee ruggenwervels.

Geen risico's

Vanwege de extreme krachten op het lichaam in met name de razendsnelle links-rechts bocht Eau Rouge, besloot Lopez geen risico’s te nemen. “De prioriteit ligt bij de 24 Uren van Le Mans op 27 en 28 juni”, zei ‘Pechito’, die niet vervangen wordt. De Japanner Kamui Kobayashi en de Brit Mike Conway delen op Spa nu de LMP1-auto.

De afgelopen jaren domineerde Lopez het WTCC, waarin Tom Coronel en Rob Huff nog steeds actief zijn. Beide WTCC’ers maken op Spa-Francorchamps een uitstapje naar de TCR International Series. De Nederlander bestuurt een Honda Civic en de Brit een Volkswagen Golf GTi.