Sport/Voetbal
1515939749
Voetbal

Ook Sheffield United getroffen door coronavirus

Southampton-trainer Ralph Hasenhüttl zit thuis in quarantaine

Ralph Hasenhüttl

Ralph Hasenhüttl

Trainer Ralph Hasenhüttl zit dinsdagavond niet op de bank als zijn club Southampton het in eigen stadion opneemt tegen West Ham United in de Premier League.

Ralph Hasenhüttl

Ralph Hasenhüttl

De coach uit Oostenrijk zit thuis in quarantaine omdat een familielid van hem positief is getest op het coronavirus.

Hasenhüttl voelt zich goed, laat Southampton weten. Hij zal tijdens de wedstrijd zijn leden van de technische staf van aanwijzingen blijven voorzien.

Sheffield United

Ook de selectie van Sheffield United is getroffen door het coronavirus. Dat laat de hekkensluiter van de Premier League weten via officiële kanalen.

Sheffield United meldt alleen dat ’verscheidene spelers’ corona hebben. Exacte aantallen en namen worden uit privacyredenen niet gegeven. Eerder op dinsdag werd al bekend dat 18 spelers en stafleden van clubs uit de Premier League positief bleken tijdens de laatste testronde in de hoogste voetbalklasse van Engeland. Trainer Ralph Hasenhüttl van Southampton zit thuis in quarantaine omdat een familielid besmet bleek.

De wedstrijd tussen Everton en Manchester City werd maandag uitgesteld, nadat spelers van City positief waren getest. Sheffield United speelt dinsdagavond tegen Burnley. Die wedstrijd gaat voorlopig gewoon door.

Sheffield United wacht na 15 competitieduels nog op de eerste zege van het seizoen en staat met 2 punten vrij troosteloos onderaan.