Nieuws/Sport
1517089
Sport

Doelman had op meer respect van Rafael Benitez gerekend

Krul: 'We zijn allemaal trekpoppen in de voetballerij'

Tim Krul

Tim Krul

Tim Krul hoopte na zijn verhuurperiodes aan Ajax en AZ afgelopen seizoen een serieuze kans te krijgen bij Newcastle United, maar kwam bedrogen uit.

Tim Krul

Tim Krul

"Ik zei tegen trainer Rafael Benitez dat hij me een kans moest geven en zou laten zien dat ik terug ben", zegt de doelman in een interview met The Times. "Maar hij zei dat het niet uit maakte wat ik deed. Dat is de voetbalwereld, tot op zekere hoogte zijn we allemaal trekpoppen", aldus de 8-voudig international van Oranje.

Toen bleek dat Krul definitief niet in de plannen van Benitez voor kwam, vertrok de keeper naar Brighton & Hove Albion. In eerste instantie op huurbasis, maar die overeenkomst werd al snel omgezet in een definitief vertrek naar de ploeg van Davy Pröpper. "Het vertrek is niet goed gegaan", aldus Krul, die in 2005 al de overstap maakte van ADO Den Haag naar Newcastle.

Beloftenploeg

"Ik weet hoe het voetbal werkt. Als iemand van me af wil, dan is dat zo. Maar de manier waarop het ging... Ik had niet teruggezet moeten worden naar de beloftenploeg. Ik wilde met respect behandeld worden en gewoon met de eerste selectie trainen. Mensen vroegen zich af of het wel goed met mij ging en waarom ik bij de beloftenploeg zat", aldus de goalie. "Gelukkig keek Brighton verder."

In het Falmer Stadium is Krul echter nog geen eerste keus. Bij de nummer 12 van de Premier League (waar met Niki Mäenpää nog een oud-doelman van AZ tot de selectie behoort) krijgt Matthew Ryan van trainer Chris Hughton de voorkeur onder de lat en speelde de Nederlander nog geen minuut in de Premier League. Maandagavond keepte Krul wel de FA Cup-wedstrijd tegen het Nederlands getinte Crystal Palace (Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald stonden in de basis), die Brighton met 2-1 won.

Bekijk hier de stand in de Premier League.