Sport/Wielrennen
1519353995
Wielrennen

VIDEO Ploeggenoot Van der Poel naar huis na crash met onoplettende toeschouwers

Michael Gogl.

Michael Gogl.

Amsterdam - De horrorcrash van vorig jaar in de eerste etappe van de Tour de France die ontstond doordat een fan met haar rug naar het publiek stond, staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Tijdens de vijfde etappe van de editie van dit jaar was het weer raak.

Michael Gogl.

Michael Gogl.

Op een van de kasseistroken kijken een paar fans een paar net gepasseerde renners na, niet doorhebbende dat de volgende coureurs er snel weer aan komen. Hierdoor botsen Danny van Poppel en Daniel Oss tegen de fans aan. Oss, lijkt zelfs nog even op de been te kunnen blijven als hij de man met het gele shirt raakt, maar een meter later gaat het fout als hij een tweede toeschouwer tegenkomt.

Als hij en Van Poppel op de grond liggen, kan de aanstormende Michael Gogl hen niet meer ontwijken. Ook hij gaat onderuit en ondervindt de zwaarste gevolgen van de val. De Oostenrijkse teamgenoot van Mathieu van der Poel reed de etappe niet uit. Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck heeft inmiddels bekend gemaakt dat hij zijn sleutelbeen en bekken heeft gebroken.

Gogl was overigens niet de enige die de strijd moest staken, ook Jack Haig is niet langer in koers. De Australiër, die klassementsambities had, lag bij dezelfde valpartij als Primoz Roglic.