Sport/Voetbal
1519603392
Voetbal

Bond stelt onderzoek in naar voetballende vicepresident Suriname

Voetballende Ronnie Brunswijk (60) deelde geld uit aan tegenstanders: ’Dankbaarheid getoond’

Ronnie Brunswijk.

Ronnie Brunswijk.

RIO DE JANEIRO - De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Concacaf stelt een onderzoek in naar een bizar optreden van de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk, die dinsdag op 60-jarige ineens opdook in de opstelling van Inter Moengotapoe.

Ronnie Brunswijk.

Ronnie Brunswijk.

Brunswijk, tevens eigenaar van de club, deed mee in de internationale wedstrijd tegen CD Olimpia uit Honduras. Hij zou bovendien geld hebben uitgedeeld in de kleedkamer van de tegenstander. Iets wat hijzelf inmiddels heeft bevestigd.

,,Ik vond dat de Hondurese club geweldig goed gevoetbald heeft en als oudste speler heb ik de spelers beloond. Ik heb eerst overleg gevoerd met de manager van de club, die het goed vond. Ik heb elke speler 100 dolllar gegeven via de manager. Het ging om 33 personen.”

Volgens Brunswijk heeft hij de doelman 200 dollar gegeven, omdat hij zijn doel schoon hield. ,,Ik zie niks verkeerds in dat ik mijn dankbaarheid op deze manier heb getoond.‘’

Concacaf zegt extreem bezorgd te zijn over het opduiken van beelden op sociale media, waar „zaken te zien zijn die de integriteit van de sport aantasten. We starten daarom een intensieve en officiële procedure om uit te zoeken wat zich precies heeft afgespeeld”, aldus de organisatie.

Brunswijk is zich van geen kwaad bewust. ,,Door Covid hebben wij bijkans anderhalf jaar geen wedstrijden kunnen houden en ik ben dankbaar dat Olimpia naar Suriname wilde komen. Ik heb mijn dankbaarheid getoond en weet niet wie het gefilmd heeft en op social media heeft geplaatst.”

Brunswijk kon een nederlaag (0-6) niet voorkomen. Hij stond samen met zijn zoon Damian in de aanval. ,,Zolang ik mij nog fit voel, zal ik blijven voetballen.”