Sport/Voetbal
1520338304
Voetbal

Feyenoord verrast FC Porto in kolkende Kuip

Feyenoord viert feest.

Feyenoord viert feest.

ROTTERDAM - Feyenoord heeft het tweede duel in de groepsfase van de Europa League verrassend gewonnen. In een kolkende Kuip versloeg de Rotterdamse ploeg met kunst- en vliegwerk in een spannend schouwspel FC Porto: 2-0.

Feyenoord viert feest.

Feyenoord viert feest.

De eerste grote kans van de wedstrijd was in de 20e minuut voor de Portugezen, maar de voorzet vanaf links kon nog meer net door Eric Botteghin worden weggewerkt. De Rotterdammers kwamen hierna beter in de wedstrijd, aan de rechterkant werkte de tandem Rick Karsdorp-Steven Berghuis naar behoren, met enkele gevaarlijke momenten. Slechts uitstekende Portugese benen konden grote kansen voorkomen.

Vlak na rust ging Feyenoord furieus van start. Via een wat toevallige voorzet vanaf links belandde de bal bij Jens Toornstra, die keurig met binnenkant voet afrondde: 1-0.

Jens Toornstra viert zijn treffer.

Jens Toornstra viert zijn treffer.

Dezelfde Toornstra had het duel in de 53e minuut zelfs al in het slot moeten gooien, maar doelman Agustin Marchesin redde - vooral op de rebound - op fantastische wijze.

Na een uur spelen kwam de ploeg van trainer Jaap Stam goed weg toen de lat werd geraakt na een geniaal uitgevoerde vrije trap van FC Porto. Drie minuten later pegelde ook Berghuis de bal op de lat na een fraaie actie van rechts naar binnen. Feyenoord kreeg op de counter kans op kans, waarbij die van Larsson - een stift net naast - vooral een beter lot had verdiend.

De beste kans was echter voor Porto-spits Moussa Marega, die na een rommelige situatie de bal voor een praktisch leeg doel kon inschieten. Hij knalde het leder echter over. De Rotterdammers kwamen in de 73e minuut nog een keer heel goed weg, toen Porto nogmaals het aluminium teisterde.

Karsdorp besliste het duel in de 80e minuut na een weergaloze solo. Hij liep meerdere Portugezen voorbij en schoof de bal langs de doelman: 2-0.

Rick Karsdorp tekent voor de 2-0.

Rick Karsdorp tekent voor de 2-0.

Young Boys-Rangers

Young Boys heeft donderdag in de Europa League gewonnen van Rangers FC. De Zwitserse voetbalclub was met 2-1 te sterk.

Het winnende doelpunt viel in de 93e minuut en kwam op naam van Christian Fassnacht. Halverwege leidde Rangers nog door een treffer van Alfredo Morelos. Kort na de pauze maakte Roger Assale gelijk.

Feyenoord won in dezelfde groep met 2-0 van Porto. Alle clubs staan na twee speelronden op drie punten. Feyenoord heeft als enige een positief doelsaldo en is koploper.