Sport/Tennis
1520667576
Tennis

Zwitser sowieso van de partij op Australian Open

’Het herstel van Roger Federer kan niet beter’

Roger Federer.

Roger Federer.

ZAGREB - Het herstel van Roger Federer na zijn knieblessure verloopt voorspoedig, en de 39-jarige Zwitser heeft hoge verwachtingen van de Australian Open.

Roger Federer.

Roger Federer.

Dat stelt zijn coach Ivan Ljubicic in een interview met de website OKtennis.it.

„Hij is bezig met het herstel en ik zou zeggen dat het niet beter kan verlopen. Hij traint steeds iets meer en beter en beter”, aldus Ljubicic. „Ik ben benieuwd hoe ver we dat in de komende maanden kunnen opvoeren. Er is in ieder geval veel vertrouwen.”

Schema nog niet bekend

Het is nog niet bekend hoe het schema van Federer er in 2021 uitziet, maar hij maakt sowieso zijn opwachting op de Australian Open. „Ik kan nu absoluut niet vertellen wat we in april gaan doen. We willen zo snel mogelijk afreizen, een goede Australian Open spelen en dan stap voor stap gaan evalueren”, aldus de Kroatische coach, zelf de voormalig nummer 3 van de wereld.

„Het is belangrijk om het stap voor stap te doen en rustperiodes in te lassen. Zoals we altijd hebben gedaan.” Federer, momenteel de mondiale nummer 4, heeft sinds de Australian Open van 2020 niet meer gespeeld. Hij verloor toen in drie sets van Novak Djokovic.