Nieuws/Sport
1520729
Sport

Manager Brands: ’Ook afgelopen zomer uiteindelijk goed opgevangen’

PSV wacht flinke renovatie

Hirving Lozano

Hirving Lozano

Met de nu al aangesloten Maxi Romero heeft PSV de eerste aankoop voor volgend seizoen al binnen, maar daar zal het niet bij blijven. Technisch manager Marcel Brands beseft dat de Eindhovenaren komende zomer zomaar de helft van de huidige basisploeg kunnen kwijtraken.

Hirving Lozano

Hirving Lozano

Een vertrek van Jeroen Zoet, Santiago Arias, aanvoerder Marco van Ginkel (gehuurd), Luuk de Jong, de voorlopig nog uitgeschakelde Jürgen Locadia en ook Hirving Lozano is na dit seizoen eerder logisch dan ondenkbaar.

„In het voetbal kun je nooit, nooit zeggen, maar de intentie is niet om deze maand spelers te verkopen”, zegt Brands tijdens het trainingskamp in Orlando. „De genoemde namen met het oog op komende zomer heb ik ook in m’n hoofd zitten. Afgelopen zomer zijn ook niet de minsten (Guardado, Moreno, Pröpper, Willems, Siem de Jong red.) vertrokken, maar dat is uiteindelijk goed opgevangen.”

Marcel Brands

Marcel Brands

Brands doet het liefst zo min mogelijk zaken in de winter. Aan een vertrek van Adam Maher, die in de belangstelling staat van onder meer FC Utrecht en FC Twente, wil PSV wel meewerken. De bal ligt nu bij de middenvelder zelf.

Nieuwe contracten

Een winters trainingskamp kan ook een mooie gelegenheid zijn om als technisch manager met spelers en/of staf om de tafel te gaan over het wel of niet verlengen van een contract, maar dat is in Florida niet in aan orde.

„Wat contracten betreft staat er niets op de planning”, aldus Brands. „Ik houd rekening met het vertrek van een aantal jongens in de zomer, die de stap naar een grotere competitie wil maken. Maar dat is moeilijk te plannen. Afgelopen jaar bleef Arias bijvoorbeeld alsnog wel. Als we verkopen, zullen we ook iets van buitenaf moeten halen. Maar er komt nu ook een goede lichting aan vanuit de eigen opleiding, dus kunnen we kijken wie er gaat aanhaken. Die jongens moeten zich bewijzen, bijvoorbeeld hier.”

Mauro Junior

Brands doelt op de op de deur kloppende jongelingen als Armando Obispo, Mauro Junior, Donyell Malen en Cody Gakpo. De gisteren 19 jaar geworden Romero maakt tijdens zijn eerste afwerkoefeningen in Orlando de indruk van een killer. Net als mede-Latino Lozano.

Mauro Junior

Mauro Junior

„Die jonge jongens moet je wel perspectief geven”, vindt Brands. „Daarom nemen we ze ook mee naar zo’n trainingskamp. Romero gaf heel nadrukkelijk aan het liefst al in de winter te komen. Dat het is gelukt, geeft ons alleen maar een voorsprong.”