Sport/Voetbal
1521468723
Voetbal

VIDEO Ten Hag komt te laat op persconferentie en krijgt lachers op hand

Erik ten Hag

Erik ten Hag

MANCHESTER - Trainer Erik ten Hag is dinsdag een paar minuten te laat gekomen op zijn eigen persconferentie van Manchester United. Met zijn uitleg kreeg hij de lachers op zijn hand. „Dit is echt geen boete!”

Erik ten Hag

Erik ten Hag

De Nederlandse oefenmeester verklaart tegenover het aanwezige journaille ’dat hij er niets aan kon doen’. Wel bood hij zijn excuus aan. „Het was een technisch probleem met mijn visum.”

Of Ten Hag - die van regels naleven houdt - zichzelf nu een boete gaat geven, zo luidde de vraag uit de perszaal. „Nee, dit is echt geen boete! Hier kon ik niks aan doen. Je probeert nu een verhaal te maken, maar er was gewoon een technische fout en dat is het. Alles is volgens mij nu geregeld, haha!”

Tekst gaat verder onder de video

Ten Hag kan niet beschikken over Antony tegen Leeds

Ten Hag kan woensdagavond in de competitiewedstrijd tegen Leeds United niet beschikken over Antony. De Braziliaanse aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van Ajax, raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen Crystal Palace.

„Antony is er woensdag niet bij, dus we moeten dat zien op te lossen”, zei Ten Hag, die ook Anthony Martial en Scott McTominay moet missen tegen Leeds. „Ik ben de trainer en moet kijken naar de spelers die beschikbaar zijn. We hebben veel goede spelers in de selectie die niet altijd in de basis staan. Ik zal dus anderen de kans geven om het te laten zien.”

Ten Hag moet Casemiro missen vanwege een schorsing van drie duels. „Na de wedstrijd mag ik niet klagen over het feit dat Casemiro en Martial er niet bij waren. Nee, we moeten winnen. De selectie moet presteren en wedstrijden winnen, ongeacht wie er op het veld staan.”

United is opgeklommen naar de derde plaats in de Premier League. Leeds is de nummer 17. Maandag ontsloeg de degradatiekandidaat trainer Jesse Marsch. United - Leeds begint woensdag om 21.00 uur.