Sport/Tennis
1521956244
Tennis

Van de Zandschulp naar derde ronde Roland Garros en treft Nadal

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De 26-jarige Nederlander stond 2-0 in sets voor (6-4, 7-6 (2)) en ging aan de leiding in de derde set (3-2) toen Fabio Fognini opgaf. De 35-jarige Italiaan kreeg in de tweede set last van zijn kuit, probeerde het nog een tijdje, maar kon toch niet verder.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp mag zich nu opmaken voor een clash met gravelkoning Rafael Nadal. De Spanjaard won later woensdag ook zijn partij in de derde tweede ronde.

In de eerste set brak de Nederlander zijn Italiaanse tegenstander bij een stand van 4-4. Hij mocht daarna direct serveren voor de set en ondanks dat hij twee breakpunten moest wegwerken, trok hij de set naar zich toe: 6-4.

Blessure Fognini

In het tweede bedrijf leek de Italiaan orde op zaken te stellen en liep hij al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Van de Zandschulp brak terug en maakte er 5-4 van, waarna Fognini zich leek te verstappen. De Italiaan had last van zijn kuit, maar weigerde de handdoek in de ring te gooien. De Nederlander rook bloed en maakte er 2-0 in sets van door de tiebreak naar zich toe te trekken: 6-4, 7-6 (2).

Ondanks de fysieke problemen begon de Italiaan aan de derde set. Van de Zandschulp plaatste hierin als eerste een break en dat bleek de druppel. De Italiaan besloot dat hij toch niet verder kon: 6-4, 7-6, 3-2.

Eerder op de dag lukte het Tallon Griekspoor niet om zich te plaatsen voor de derde ronde. De Nederlander ging in drie sets onderuit tegen Brandon Nakashima. Het werd 7-6 (6) 6-4 6-2 voor de Amerikaan.