Nieuws/Sport
1522002434
Sport

Tafeltennissters grijpen naast eerste kans op kwalificatie Spelen

Lie Ji in actie.

Lie Ji in actie.

De Nederlandse tafeltennissters zijn er tegen Singapore niet in geslaagd een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio te bemachtigen.

Lie Ji in actie.

Lie Ji in actie.

Het Nederlandse team verloor op het olympisch kwalificatietoernooi voor landenteams in het Portugese Gondomar met 3-2 van het als derde geplaatste Singapore. Oranje strijdt nu met de resterende zeven verliezers uit de finaleronde nog om één ticket voor Tokio.

Een domper voor het Nederlands team was dat Li Jie in de derde partij al na één game met een kuitblessure moest opgeven. Ze liet zich nog even behandelen en probeerde door te spelen, maar moest meteen constateren dat dat niet lukte. Singapore kwam daardoor op 2-1.

Nadat Britt Eerland de stand op 2-2 had gebracht, kon de in het Nederlands team teruggekeerde Li Jiao in de beslissende partij niet stunten tegen Tianwei Feng. De nummer 8 van de wereldranglijst uit Singapore won met 3-1 in games van de 47-jarige Jiao.

Jie lijkt een spierscheuring te hebben. De 35-jarige tafeltennisster ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Ondanks een rustdag vreest coach Marcel Kraa dat het toernooi voor haar voorbij is. Zaterdag speelt Nederland tegen de verliezer van het duel tussen Portugal en Hongarije.

„De tactiek was om te proberen het dubbelspel, de wedstrijd van Jie en de tweede wedstrijd van Eerland te winnen”, zei Kraa. „We begonnen met een heel goede dubbel. Daarna was het aan Jie en Eerland, maar toen sloeg het noodlot toe met de blessure van Jie. Bijzonder jammer want dit was een uitstekende kans om met 3-1 van topland Singapore te winnen.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd