Sport/Voetbal
1524202879
Voetbal

ADO, De Graafschap en Helmond winnen

Fans ADO Den Haag leggen wedstrijd even stil met protest: ’KNVB maffia’

DEN HAAG - Supporters van ADO Den Haag hebben ervoor gezorgd dat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch in de openingsfase even moest worden stilgelegd.

Vanaf Midden-Noord, het vak met de fanatieke aanhang van ADO, werd vuurwerk op het veld gegooid. De supporters hielden spandoeken omhoog met teksten als ’KNVB maffia’ en ’ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots’.

Scheidsrechter Robin Hensgens moest de wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie bij een stand van 0-0 even onderbreken. Toen het vuurwerk was gedoofd en de zwarte rook was opgetrokken, ging het duel verder. De stadionspeaker riep de toeschouwers op zich te gedragen.

De licentiecommissie betaald voetbal heeft ADO Den Haag, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, 6 wedstrijdpunten aftrek gegeven omdat de club de begroting niet op orde heeft. Ondanks de financiële problemen veroverde de ploeg van trainer Ruud Brood de eerste periodetitel. ADO had beroep aangetekend tegen de straf, maar dat haalde niets uit.

Verheydt bezorgt ADO Den Haag met hattrick vierde zege op rij

ADO Den Haag heeft de vierde overwinning op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ruud Brood, winnaar van de eerste periodetitel, versloeg FC Den Bosch met 3-2. Thomas Verheydt maakte alle doelpunten van de thuisclub.

Verheydt opende na 20 minuten met een kopbal de score. Roy Kuijpers tikte in de 35e minuut de gelijkmaker binnen, maar Verheydt zorgde er 10 minuten na rust voor dat ADO weer op voorsprong kwam. De Haagse spits kopte opnieuw raak op aangeven van Amar Catic. In de slotfase benutte Verheydt ook een strafschop, nadat Jorn van Hedel met diens tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Soufyan Ahannach deed in de blessuretijd nog iets terug namens de tien van FC Den Bosch.

Ondanks de puntenaftrek staat ADO met 16 punten uit tien wedstrijden op de vijfde plaats, 3 punten achter koploper Excelsior.

De Graafschap zegeviert in Almere

De Graafschap heeft Almere City en Gertjan Verbeek een nieuwe tik uitgedeeld. In Flevoland wonnen De Superboeren met 1-2. In de eerste minuut na rust kwam Almere nog wel op voorsprong via een fraaie aanval die Bram van Vlerken afrondde. Jasper van Heertum en Julian Lelieveld zorgden er echter voor dat de bezoekers de drie punten mee naar huis namen.

De Graafschap staat door de zege tweede met evenveel punten als koploper Excelsior. Almere City bezet momenteel de teleurstellende achttiende plek.

Helmond wint in Dordrecht

Helmond Sport won zondag met moeite op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht (0-1). In de slotfase van de eerste helft maakte doelman Liam Bossin een eigen doelpunt. Hoewel Dordrecht na rust domineerde lukte het de nummer laatst van het Nederlandse profvoetbal niet om de gelijkmaker af te dwingen.