Sport/Voetbal
1524921101
Voetbal

’Franse voetballer vijf jaar geschorst na bijten in geslachtsdeel tegenstander’

De speler in kwestie had nogal last van zijn ’fluitje’.

De speler in kwestie had nogal last van zijn ’fluitje’.

TERVILLE - Een Franse amateurvoetballer is voor vijf jaar geschorst, nadat hij na een wedstrijd in Frankrijk in het geslachtsdeel van zijn tegenstander beet.

De speler in kwestie had nogal last van zijn ’fluitje’.

De speler in kwestie had nogal last van zijn ’fluitje’.

In de tweede Franse divisie, tussen Terville en Soetrich, vond op 17 november het pijnlijke voorval plaats. Volgens een lokale krant in Lorraine begonnen twee spelers met elkaar te vechten, toen een speler van Terville tussenbeide wilde komen. Dit leverde hem een beet in zijn geslachtsdeel op van de vechtende Soetrich-speler. Het slachtoffer had na afloop 10 hechtingen nodig en moest vier dagen vrij nemen van werk.

,,Het gebeurde na afloop van het duel in de parkeergarage van het stadion. Er was een woordenwisseling, daarna een vechtpartij en toen ging het van kwaad tot erger”, laat Emmanuel Saling van het voetbaldistrict Mosellan weten tegenover Daily Mail. ,,Beide partijen hadden schuld.”

Expert

Omdat het geval zo uniek was, moest de tuchtcommissie een ’expert’ erbij halen om de straf te bepalen. Dit leverde de bijtgrage speler dus een schorsing van 5 jaar op. De geblesseerde Terville-speler kon ook rekenen op een fikse straf in zijn aandeel van de vechtpartij: zes maanden schorsing.

De wedstrijd eindigde overigens in 1-1. Dat zou voor Terville het eerste punt van het seizoen zijn geweest, ware het niet dat de club twee punten in mindering kreeg door het incident, net als een boete van 200 euro. Dit omdat de club de veiligheidseisen als thuisclub niet kon waarmaken, net als het gebrek aan daadkracht van de clubofficals bij het bijtincident.