Sport/Voetbal
1525674540
Voetbal

Valse start voor Schreuder in Bundesliga

Alfred Schreuder

Alfred Schreuder

FRANKFURT - Alfred Schreuder heeft zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Hoffenheim verloren. De Nederlandse coach zag zijn elftal zondagmiddag met 1-0 onderuitgaan bij Eintracht Frankfurt, dat Bas Dost snel aan de selectie toe wil voegen.

Alfred Schreuder

Alfred Schreuder

De enige treffer viel al na ruim 40 seconden. Na een hoekschop werkte de Oostenrijkse verdediger Martin Hinteregger de bal in het doel. Hoffenheim leek kort voor rust gelijk te maken, maar dat doelpunt van Dennis Geiger werd na het bekijken van videobeelden afgekeurd wegens buitenspel. Bij Hoffenheim bleef Joshua Brenet op de reservebank. Jonathan de Guzman ontbrak in de selectie van Frankfurt.

Schreuder won vorige week met Hoffenheim in het Duitse bekertoernooi moeizaam van FC Würzburger Kickers, dat op het derde niveau uitkomt. Hoffenheim had een strafschoppenserie nodig om een ronde verder te komen.

St. Juste

Jeremiah St. Juste heeft letterlijk een ’pijnlijk’ debuut in de Bundesliga gemaakt. De van Feyenoord overgekomen verdediger moest zijn debuutwedstrijd voor FSV Mainz 05 tegen SC Freiburg (3-0 verlies) na tachtig minuten staken. „Zijn schouder is uit de kom geschoten”, verklaarde trainer Sandro Schwarz.

De jeugdinternational wordt al geruime tijd achtervolgd door schouderproblemen. Begin vorig jaar schoot ook al een schouder van St. Juste uit de kom. De toenmalige Feyenoorder moest een operatie ondergaan en stond de rest van het seizoen aan de kant. Ook afgelopen seizoen had St. Juste een tijdje last van een onwillige schouder.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Bundesliga