Nieuws/Sport
1525693
Sport

AZ jaagt op Ajax: ’Gat is te overzien’

AZ-coach John van den Brom.

AZ-coach John van den Brom.

In de titelstrijd tussen PSV en Ajax is de metafoor van de prooi en de jager alweer opgedoken, maar in Alkmaar hebben ze op hun beurt de jager tot prooi gebombardeerd.

AZ-coach John van den Brom.

AZ-coach John van den Brom.

„De afstand naar de nummer twee, in dit geval Ajax, is te overzien. Dus dat moet je altijd voor ogen blijven houden”, meldt AZ-trainer John van den Brom zelfverzekerd aan de rand van het trainingsveld in Estepona.

Wout Weghorst

Even daarvoor is er in de Spaanse winterzon een trainingspartij afgewerkt waar de vonken vanaf spatten. Wout Weghorst trekt ongewild het meest bekijks. Net nadat de immer bevlogen trainende spits op het winderige complex het staflid, dat voor de gelegenheid assistent-scheidsrechter speelt, in stevige termen de wind van voren heeft gegeven, weet hij een intikker voor open doel over te werken. De topscorer van AZ eet van ergernis bijna het gras op.

Het zijn van die momenten waar om gelachen kan worden op een trainingskamp. Voor de trainers en spelers van AZ is er sowieso alle reden om een goed humeur te hebben na een zeer geslaagde eerste seizoenshelft. Al benadrukt Van den Brom dat hij zeker niet tevreden achterover leunt.

„Ook al ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben in de eerste seizoenshelft en over de positie op de ranglijst, toch moet je altijd streven naar beter. We staan er goed voor, maar we vinden allemaal dat we nog best wat meer kunnen dan we hebben laten zien.”