Nieuws/Sport
1525921
Sport

Lammers schiet PSV naar verdiend gelijkspel

Sam Lammers viert zijn gelijkmaker

Sam Lammers viert zijn gelijkmaker

PSV heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de Florida Cup gelijk gespeeld. Invaller Sam Lammers zorgde in extremis voor de dikverdiende gelijkmaker (1-1) tegen de Braziilaanse kampioen Corinthians.

Sam Lammers viert zijn gelijkmaker

Sam Lammers viert zijn gelijkmaker

In het slecht gevulde Orlando City Stadium, vlakbij het Camping World Stadium waar Oranje in 1994 drie wedstrijden speelde, trad PSV aan zonder de gekwetste aankoop Maxi Romero en Bart Ramselaar. Het tweetal had de ochtendtraining ook al laten schieten. Romero heeft last van een bovenbeenblessure en zal ook vrijdag tegen Fluminense niet in actie komen.

Trainer Phillip Cocu stuurde zijn op papier sterkste binnen de lijnen. Tot veel kansen leidde dat in de eerste helft niet. Na goed werk van Gaston Pereiro en Santiago Arias testte Marco van Ginkel in de achttiende minuut Corinthians-doelman Cassio Ramos (ex-PSV) voor het eerst, maar de goalie tikte de harde inzet over. Een kopbal Luuk de Jong zeilde vervolgens net naast.

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant wel raak. Uit een vrije trap van Jadson tikte Rodriguinho bij de tweede paal raak, na te zijn weggelopen bij Daniel Schwaab. PSV kreeg in het vervolg van het eerste bedrijf nog wel wat kansjes op de gelijkmaker, maar publiekslieveling Hirving ‘Chucky’ Lozano en Steven Bergwijn hadden het vizier niet op scherp staan.

Met Pablo Rosario voor aanvoerder Marco van Ginkel ging PSV op jacht naar de gelijkmaker tegen Corinthians, waar de gestarte Fagner (ex-PSV) en Colin-Kazim Richards (ex-Feyenoord) net als de rest van de ‘basisploeg’ in de rust werd gewisseld. De Brazilianen kwamen in de tweede helft nauwelijks nog over de middenlijn, maar hielden ondanks het overwicht van PSV lang stand. Aanvankelijk waren de opeenstapelende mogelijkheden niet besteed aan Lozano, Gaston Pereiro en invaller Cody Gakpo, een van de jongenlingen die PSV wat schwung gaf. De dreigende Donyell Malen liet bij zijn officieuze debuut in de hoofdmacht een goede indruk aan de linkerkant. De beste kansen waren nog voor een andere jongeling die zich liet zien, Mauro Junior, maar hij stuitte op doelman Caique en een verdediger. De voor De Jong ingevallen Lammers schoot diep in blessuretijd alsnog raak: 1-1.

PSV traint vandaag en morgen nog in Orlando. Het trainingskamp in Florida wordt in de nacht van vrijdag op zondag (1.00 uur Nederlandse tijd) afgesloten met een wedstrijd tegen Fluminense. Op de Florida Cup spelen alle acht deelnemers twee wedstrijden, waarna een ranglijst wordt opgemaakt. Na alle duels kunnen teams in een strafschoppenserie nog een extra punt verdienen. PSV ging in die reeks onderuit tegen het foutloze Corinthians. Namens de Eindhovenaren miste alleen Lammers: 5-4.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel (46. Rosario), Hendrix (73. Maher), Pereiro (73. Mauro Junior); Bergwijn (73. Gakpo), De Jong (83. Lammers), Lozano (73. Malen).